avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil studenti

Buna ziua! As avea cateva intrebari legate de acordarea acestei indemnizatii. Sunt studenta in primul an si voi naste in decembrie. Banuiesc ca voi beneficia de aceasta indemnizatie, dar voi beneficia doar daca imi voi lua concediu maternal sau voi putea participa in continuare la cursuri primind si aceasta indemnizatie? Anul trecut am lucrat doua luni si mi s-a intocmit carte de munca. Ma impiedica aceasta carte de munca sa beneficiez de indemnizatie? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 6 Aprilie 2010
- Art. 1 alin. 2 al OUG 148/2005- privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (cu modificarile ulterioare), prevede" (2) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare; ( cum este cazul tau)
Sa fiti sanatosi si tu si bebe!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
elyababau, utilizator
Cred ca mai degraba este aplicabil art.1 alin.2 lit.m din OUG nr.148/2005, si anume :
Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele care urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Sunt exceptate de la această obligaţie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
Nu cele 2 luni se considera vechime in munca dar nu te ajuta / afecteaza cu nimic. Se iau in calcul cele 12 luni anterioare nasterii in care tu esti studenta (respectiv din decambrie 2009) .
Tu trebuie sa te inscrii si in anul doi de facultate, vezi cum faci.
Eu am nascut in anul III de studii si am mers in continuare la facultate, la cursurile de zi . Nu am beneficiat eu de indemnizatie ci sotul meu.
Daca are cine sa te ajute sa-l cresti o sa fie bine.
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora; parca e din legea pensiilor art. 38 alin 1 care vine in complectarea OUG-ului mentionat mai sus.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
elyababau, utilizator
elyababau a scris:

b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora; parca e din legea pensiilor art. 38 alin 1 care vine in complectarea OUG-ului mentionat mai sus.

1. Legea nr.19/2000 nu completeaza si nici nu modifica OUG nr.148/2005

2. Textul citat de mine este modificarea adusa OUG nr.148/2005 prin Legea nr.240/2009 ....

:offtopic:
Nu mai postati mesaje consecutive intr-o discutie .. aveti posibilitatea de a va edita mesajul anterior.
Este o incalcare a Regulamentului Forumului postarea mai multor mesaje consecutive intr-o discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului neagu_madalina neagu_madalina sunt insarcinata in 7 luni, nu am lucrat deloc, in schimb sunt studenta in primul an la cursuri de zi, inainte de aceasta facultate am mai terminat inca una ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului pentru studente Girba_Madalina Girba_Madalina Buna ziua! am o nelamurire in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului, anul trecut in iulie am terminat o facultate urmand cursurile de invatamant zi, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lavinica lavinica Buna, As vrea sa stiu daca o mama studenta in primul an la cursuri de zi la buget,cu scolarizare neintrerupta,poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)