avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

1. O proprietate, compusa din doua apartamente cu suprafete inegale si o gradina.
Avem cota de proprietate 1/2 parte din intreg terenul cladit si necladit de 524m patrati. Se poate iesi din indiviziune in gradina.
In ce cota se iese din indiviziune in gradina.?

multumesc !
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
moraru mircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: moraru mircea , utilizator 19:44, 8 Aprilie 2010
nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune
tocmai dvs ati precizat cota -1/2
2.Asa am crezut si eu dar instanta a spus ca trebuie sa platesc 40 m patrati de gradina ca sulta egalizare loturi de 1/2.
multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
moraru mircea, utilizator
Cand nu se poate imparti fizic un bun exista varianta platii unei sulte.
Poate v-a revenit apartamentul mai mare, daca spuneti ca au suprafete inegale, si atunci trebuie egalizat intr-un fel. Sau din masuratori reiesea ca nu se poate fizic imparti terenul decat in suprafetele respective cu plata sultei.

Daca hotararea instantei vi se pare ca va dezavantajeaza, aveti la indemana caile de atac.
Apartamentul mai mare l-am cumparat,face parte din aceiasi casa iar terenul de sub constructie nu poate fi scos din indiviziune(tehnic-structura de rezistenta comuna).Cota poate fi aplicata numai in gradina.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare unui teren aflat in coproprietate obisnuita si temporara aurel_radu aurel_radu in 1952 s-a dezmembrat o casa in doua apartamente cu suprafete construite diferite (zidul de la o camera este comun) .In urma dezmembrarii corpului de cladire ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare? cod1 cod1 buna ziua, as dori sa va povestesc o mica problema la care nu se,, prea gaseste rezolvare un teren cu constructie de case pe el in forma de dreptunghi a fost ... (vezi toată discuția)
Partajul succesoral se poate face doar pentru o parte din bunurile imobile cuprinse in masa succesorala, celelalte urmand sa ramana in indiviziune pina la luarea unei decizii in privinta lor? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)