avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie neplatita

am divortat si am 3 copii ,fostul sot nu da pensie alimentara copiilor.eu mam recasatorit si baietii au ramas cu parintii mei ,au 18 ,respectiv 17 ani .il pot da pe fostul sot in judecata daca locuiesc in alt judet?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 20:27, 6 Aprilie 2010
Da il puteti actiona in judecata.Recomand sa consultati un avocat pentru mai multe detalii.
Daca pensia alimentara nu a mai fost platita timp de 2 luni consecutiv,cu rea-credinta de catre fostul sot,atunci puteti depune o plangere penala impotriva acestuia pentru abandon de familie cf.art.305 C.pen.
Puteti depune actiune de chemare in judecata, dar la judecatoria din circumscriptia in care se afla domiciliul fostului sot. Pentru copilul major, doar daca se afla in continuarea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara platita sporadic ? ContSters46325 ContSters46325 Prietena mea este divortata. Copiii au ramas in grija ei. Fostul sot plateste pensie alimentara sarind cate o luna. Am intrebat un avocat care a raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Nu am primit nici un ban pt copil casanova30bc casanova30bc Am castigat custodia copilului de 6 ani,am hotarare definitiva si irevocabila din data de 19/02/2010 prin care fosta sotie(mentionez ca e rezidenta in Italia) ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara gheorghe daniela gheorghe daniela Buna seara. Ma numesc Daniela am 40 de ani, necasatorita, mama a doi copii 17/15 ani si nu am primit pensie alimentara de circa 13 ani de cand am divortat. ... (vezi toată discuția)