avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

X decedat in 2005. Avand 3 copii; 2 dintr-o casatorie si eu dintr-o relatie extracanjugala . dupa 3 luni de la deces am depus la notar (in calitate de fiica a defunctului) o declaratie de acceptare a succesiunii defunctului. ceilalti 2 copii nu sunt de acord cu succesiunea.Cat este valabila aceasta declaratie si cum ma pot folosi de ea pentru a intra in posesia drepturilor mele? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:47, 6 Aprilie 2010
daca nu se poate dezbate succesiunea pe cale notariala, atunci apelati la un avocat pt un proces de partaj succesoral
cat este valabila declaratia de succesiune?
E valabila pe termen nelimitat.
Dar, daca nu va intelegeti toti mostenitorii amiabil, la notar, trebuie apelat la instanta.
atunci care este rolul declaratiei de scuccesiune in termen n zile de la data decesului?
ca sa fi recunoscut ca mostenitor daca esti din afara casatoriei.

Alte discuții în legătură

Succesiune 1603 1603 Buna ziua! Doresc un raspuns privind pasii ce trebuie urmati de mostenitori in urma decesului unuia dintre soti. Decesul a avut loc la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Succesiune mary_inger2007 mary_inger2007 Sunt persoana cu handicap de grd 1 si datorita faptului ca nu ma pot deplasa fara ajutor va implor sa ma ajutati cu un sfat Acum 2 luni mi-a murit mama iar ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)