avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

va rog frumos daca imi puteti da si mie un raspuns.
am facut un imprumut de nevoi personale nu am mai putut sa-l achit,iar acum mi se pune sechestru pe casa(nu a fost girat cu casa).
casa nu este toata a mea eu detin o cota parte din ea.cum se va proceda
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 17:52, 8 Aprilie 2010
nu ne spuneti daca sunteti iesita din indiviziune!
va multumesc ptr raspuns dar nu stiu ce inseamna asta.
eu detin o cota parte de 3/8 iar restul mama mea.
ce se va intampla cu casa?
Daca vi s-a pus sechestru, deocamdata nu se intampla nimic.
Probabil creditorul va solicita executarea silita a partii dvs. din imobil, in urma unui partajul judiciar, dar e dificil si de realizat si apoi de materializata aceasta cerere, pt ca nu vad cine ar cumpara la licitatie 3/8 dintr-un imobil.
Eu va recomand sa cadeti la o intelegere cu creditorul.
va multumesc din suflet dar nefiind un imprumut cu garantie ipotecara cu imi pot pune sechestru pe casa ,cand in prealabil mi-au pus si poprire pe salariu virandu-se o suma de bani in cont
S-a pus sechestru ca sa nu va micsorati patrimoniul in scopul evitarii executarii silite, cu alte cuvinte sa nu vindeti.
E o masura de siguranta.
Nu pot sa va explic de ce fac creditorii ce fac, daca asa cred ei ca e bine...poate vindeati ca sa platiti datoria, dar ei va considera acum de rea-credinta si nu mai conteaza...

Nu este cu ipoteca, dar dvs. garantati cu veniturile/bunurile prezente si viitoare, si au dreptul sa isi ia asigurari. Sper sa se rezolve doar cu poprirea si sa nu treaca la executarea silita a imobilului, desi, cum am spus mai sus, e dificil si pt ei sa faca asta.

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pe care ii urmeaza banca in momentul cand nu mai platesti ratele la banca gaer gaer Dupa somatiile de rigoare, evident ,cum se ajunge la executarea silita, popriri, etc (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters108914 ContSters108914 In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)