va rog frumos daca imi puteti da si mie un raspuns.
am facut un imprumut de nevoi personale nu am mai putut sa-l achit,iar acum mi se pune sechestru pe casa(nu a fost girat cu casa).
casa nu este toata a mea eu detin o cota parte din ea.cum se va proceda
Daca vi s-a pus sechestru, deocamdata nu se intampla nimic.
Probabil creditorul va solicita executarea silita a partii dvs. din imobil, in urma unui partajul judiciar, dar e dificil si de realizat si apoi de materializata aceasta cerere, pt ca nu vad cine ar cumpara la licitatie 3/8 dintr-un imobil.
Eu va recomand sa cadeti la o intelegere cu creditorul.
va multumesc din suflet dar nefiind un imprumut cu garantie ipotecara cu imi pot pune sechestru pe casa ,cand in prealabil mi-au pus si poprire pe salariu virandu-se o suma de bani in cont
S-a pus sechestru ca sa nu va micsorati patrimoniul in scopul evitarii executarii silite, cu alte cuvinte sa nu vindeti.
E o masura de siguranta.
Nu pot sa va explic de ce fac creditorii ce fac, daca asa cred ei ca e bine...poate vindeati ca sa platiti datoria, dar ei va considera acum de rea-credinta si nu mai conteaza...
Nu este cu ipoteca, dar dvs. garantati cu veniturile/bunurile prezente si viitoare, si au dreptul sa isi ia asigurari. Sper sa se rezolve doar cu poprirea si sa nu treaca la executarea silita a imobilului, desi, cum am spus mai sus, e dificil si pt ei sa faca asta.