avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

la desfacerea contractului de munca la cererea angajatului se poate face o mentiune legata de secretul de serviciu si de imposibilitatea angajarii pe o perioada de timp intr-un loc de munca similar?
Cel mai recent răspuns: sarbu_sarbu , utilizator 12:28, 7 Aprilie 2010
Daca e de acord , de ce nu?
in rest, fara clauza de confidentialitate, nu.
Asta ar insemna din partea angajatorului o anumita suma de bani platita angajatului.
liliana v a scris:

la desfacerea contractului de munca la cererea angajatului se poate face o mentiune legata de secretul de serviciu si de imposibilitatea angajarii pe o perioada de timp intr-un loc de munca similar?

Nu cred ca este posibil asa ceva ... trebuia ca inainte de incetarea raporturilor de munca sa incheiati un act aditional la c.i.m. cu clauza de confidentialitate si clauza de neconcurenta.

Una dintre conditiile de valabilitate ale clauzei de neconcurenta este ca aceasta să fie prevăzută expres în contractul individual de muncă .
clauză de neconcurenţă, conform art. 21 alin. 1 din Cod, există numai dacă prin acordul părţilor a fost inserată expres în contract, fie cu ocazia încheierii, fie pe parcursul executării acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca aceasta clauza nu a fost evidentiata in CIM incheiat cu angajatul inainte, si daca ptr clauza de confidentialitate firma nu a plati nici un ban, atunci nu puteti avea "pretentii" de acest gen.

Si oricum, unde vroiati sa faceti aceasta mentiune? Ca pe carnetul de munca nu se poate.
In decizia de incetare? In baza a ce? Ptr ca nu aveti prevdere in contractul individual de munca semnat cu angajatul.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Firma la care lucrez de 5 ani si-a propus sa "scape" de toti membrii departamentului nostru. Acum cateva zile ne-au trimis o notificare in care ne anunta ca "se desfiinteaza posturile din punctul actual de lucru" si "se infiinteaza aceleasi posturi la sediul central" si ca ne propun noua acele posturi noi-infiintate. Conform notificarii lor, noi trebuia sa dam un raspuns in 3 zile. Eu am formulat raspunsul in care mentionez ca sunt interesat in continuarea colaborarii cu societatea, iar astazi seful superior ierarhic ma anunta ca trebuie sa predau lucrul meu unei alte persoane, iar eu "sa decid ce fac mai departe". Va rog sa imi spuneti ce sa fac in aceasta situatie, daca sunt legale demersurile societatii. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Angajament de confidentialitate Daniela.g Daniela.g Pot fi obligata sa semnez asa ceva sub denumirea de angajament de confidentialitate: \"Sa nu particip in calitate de proprietar, asociat, salariat, sau agenti ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca nicolaie.s nicolaie.s Daca angajatorul a modificat contractul de munca, iar pe acesta nu apare semnatura angajatului, este valabil contractul de munca modificat, sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)
Exista cumva o modalitate legala? alexxadavyd alexxadavyd cum poti legal sa impiedici un muncitor de pe santier sa plece de la tine de la firma la o alta colaboratoare cu a ta? poti introduce asa ceva intr-o clauza ... (vezi toată discuția)