avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare contract de munca

Daca angajatorul a modificat contractul de munca, iar pe acesta nu apare semnatura angajatului, este valabil contractul de munca modificat, sau ramane valabil cel semnat si de angajat?
Mentionez ca acel contract semnat de ambele parti este din anul 2000!
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2008
nicolaie.s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 2 Iulie 2008
Orice modificare a unuia dintre elementele unui contract de munca, în timpul executării contractului impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Actul aditional de modificare trebuie semnat de ambele parti.

In speta, ramane valabil contractul pe care apare semnatura salariatului. In cazul in care angajatorul a falsificat semnatura salariatului, acesta se poate adresa politiei cu o plangere penala impotriva persoanei care a savarsit aceasta fapta.
Tine cont de raspunsul competent al lui "elis".
Am si eu o nelamurire.. Eu sunt in situatia in care mi-a dat angajatorul "in mare graba" un act aditional la contractul de munca , de o pagina,. Eu am semnat pagina, angajatorul nu a trecut nici o data pe ea iar acum ma ameninta cu niste chestii pe care eu le-am semnat in actul aditional.
Poate sa imi interzica sa lucrez la o anumita companie pentru urmatorii 2 ani dupa depunerea demisiei?El spune ca asta era mentionat in actul aditional.
Ce se intampla daca totusi eu ma angajez la compania respectiva, chiar daca acum angajatorul imi arunca sub nas un act aditional, pe care nu l-am primit in copie niciodata. Nu am nici contractul initial in copie.

De asemenea, va rog frumos sa-mi spuneti cum pot sa-mi depun demisia fara preaviz, pentru a ma asigura ca el o inregistreaza si imi incheie cartea de munca.
I-am predat demisia, si nu mi-a dat nici un raspuns. Nu stiu daca a inregistrat-o, sau daca a inceput vreun demers pentru incheierea cartii de munca. Iar acum ma suna si imi spune ca el este plecat din tara si nu stie cand se intoarce?
Cum pot sa-mi clarific situatia si sa imi inchei toate socotelile cu aceasta firma?
Multumesc mult!
La încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părţile pot negocia şi cuprinde în contract o clauză de neconcurenţă prin care salariatul să fie obligat ca după încetarea contractului să nu presteze, în interes propriu sau al unui terţ, o activitate care se află în concurenţă cu cea prestată la angajatorul său, în schimbul unei indemnizaţii de neconcurenţă lunare pe care angajatorul se obligă să o plătească pe toată perioada de neconcurenţă.
Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
Clauza de neconcurenţă îşi poate produce efectele pentru o perioadă de maximum 2 ani de la data încetării contractului individual de muncă.
Prin urmare, din celer expuse de dumneavoastra consider ca acea clauza nu indeplineste conditiile prevazute de codul muncii pentru a fi aplicabila in situatia data.

Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Cel mai bine este sa trimiti din nou o cerere de demisie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. in acest caz veti avea si dovada primirii acesteia .... asta, in cazul in care nu da curs primei cereri de demisie.
Multumesc . Referitor la demisie, cei de la ITM mi-au spus ca angajatorul ar fi obligat sa o depuna in maxim 5 zile de la data inscrisa.E vorba de tata la care o aproba ei, sau data intocmirii?
El m-a obligat sa o scriu cf. art. 79 alineat 7. Daca eu trimit acum prin posta din nou demisia , cu confirmare de primire, sunt obligata sa o scriu tot cf. art 79/7? Nu stiu daca a inregistrat-o in hartiile firmei, iar in aceeasi zi, mi-a luat cheile de la birou , a inchis firma si a plecat cu tot cu contabila (sotia sa) in strainatate.:(
Inca o intrebare: am auzit ca ar fi posibil sa depun o contestatie, in termen de 30 de zile pentru actul aditional pe care l-am semnat eu? Daca este adevarat, va rog sa-mi spuneti daca aceasta contestatie poate fi depusa , in conditiile in care eu nu am intrat in posesia actului aditional.

Mii de multumiri ...

Alte discuții în legătură

Efectele clauzei de confidentialitate/neconcurenta in cazul demisiei andrei_o andrei_o Sunt reprezentant vanzari in cadrul unei firme. Acum 2 ani am semnat un act aditional la CIM cu o clauza care preciza ca pe perioada derularii contractului nu ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta alinnicolae alinnicolae Buna seara, Acum mai bine de o luna am fost concediat pe motive ce nu tin de persoana angajatului de la fostul loc de munca prin restructurarea postului.Am ... (vezi toată discuția)
Validitate act aditional vallig vallig Salutare, am mare nevoie de o lamurire. Sotia mea este angajata la o societate unde a semnat un act aditional. Datorita faptului ca s-a ivit un post de ... (vezi toată discuția)