Buna ziua,
Am intat in posesia actelor-actul aditional si fisa postului. Ma puteti ajuta in continuare cu alte informatii?
1. Actul aditional-este "Act aditional cu clauza de confidentialitate" in care sunt mentionate urmatoarele:
" Sunt confidentiale urmatoarele informatii [...]Salariatul se obliga ca pe toata durata validitatii contractului individual de munca sa nu-si constituie o societate comerciala cu obiect de activitate identic sau asemanator cu cel al societatii angajatorului, sa nu devina asociat sau actionar intr-o asemenea societate ori sa-si asume finctia de administrator sau director comercial, membru al consiliului de administratie sau cenzor intr-o alta societate comerciala cu obiect de activitate identic sau asemanator cu cel al societatii angajatorului
Pe durata prezentului contract si dupa incetarea acestuia, beneficiarul informatiilor confidentiale nu are dreptul sa:
-copieze, multiplice, distribuie, dezvaluie in nici un fel, total sau partial, nici unei alte persoane, companii, corporatii sau entitati , nici una din informatiile confidentiale sau aspecte legate de acestea
-permita tertilor accesul la informatii confidentiale
- presteze in interes propriu sau al unui tet, pe o periada de doi ani, activitati care se afla in concuenta cu cea prestata la angajatorul sau pe teritoriul Romaniei.
Salariatilse obliga ca cel putin doi ani de la incetarea contractului individulat de munca, sa pastreze confidentialiattea informatiilor , datelor si documentelor cu care a luat contact pe cale directa sau incidentala in cursul executarii acestora."
Acesta a fost continutul actului , referitor la ceea ce ar vrea sa fie "clauza de neconcurenta"
Spuneti-mi va rog daca acest act, editat mai sus, ma obliga intr-un fel sau altul vis-a vis de urmatorul loc de munca. Ce sa fac in continuare?
De asemenea, actul a fost semnat de mine si de angajator in 01.05.08, dar a fost inregistrat la ITM in 16 iunie 2008. Este legal acest decalaj de date?
2. Fisa postului-Director Comercial
Ce se intampla daca anumite activitati mentionate in fisa postului nu au fost indeplinite? Poate sa-mi inainteze sanctiune disciplinara?
mentionez ca este o fisa a postului de director comarcial , dar care cuprinde si activitati de operator facturare, magazioner, operator logistioca, ...si multe altele.
de asemenea in fisa postului a mentionat ca "facilitati": MASINA , LAPTOP, TELEFON. Poate sa imi ceara angajatorul despagubiri pentru: plata facrturii la telefon, reparatii la masina, sau laptop , daca nu am primit acest echipament pe proces verbal? Vad ca el le-a mentionat acum ca "facilitati in fisa postului".
Daca este cineva care ma poate sfatui ce sa fac, as putea trimite aceste acte , pe email pentru a fi citite.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
1. fiind specificat : "pe toata durata valabilitatii contractului de munca", odata ce cim a incetat nu mai aveti nici o obligatie, cat despre confidentialitatea informatiilor - 2 ani nu puteti dezvalui nici o informatie catre o alta persoana, societate, etc.
Actul aditional trebuia sa fei inregistrat maxim in data de 06.05.2008 si nu in 16.06.2008. Greseala ITM-ului ca aprimit actul, sau poate au primit amenda si atunci au putut intregistra.
2. daca nu sunt indeplinite sarcinile mentionate in fisa postului, ce a fosat semnata de dvs, se poate incepe procedura de cercetare disciplinara prealabila.
daca doriti sa mi le trimitei pe mail sa le pot citi integral, adresa mea este nicoletabaragan2005@yahoo.com
Inteleg din discutiile anterioare ca la ITM se poate gasi copia dupa contractul de munca si dupa orice act aditional anexat la acesta. Daca angajatorul este in Bucuresti, iar angajatul in alta localitate din tara, acesta din urma poate obtine copii dupa actele respective ( de la ITM ) prin posta? Daca da , care este procedura care trebuie urmata?
pt ancaoroian
Decalajul este legal ;), intrucat actele aditionale se depun la ITM in termen de 5 zile de la perfectarea lor.
Este posibil ca angajatorul dvs sa fie scris incheiat astazi 12 iunie 2008, depun la iTM in data de 16.06.2008, iar actul isi produce efecte de la data de 01.05.2008. ;)
Cred ca mai are obligatii de indeplinit dupa incetarea c.i.m. .... chiar sunt specificate in mesajul postat ;)
Mai intai trebuie sa justifice ca angajatul a beneficiat de acele facilitati, le-a avut in grija si a semnat pentru ele.
pt. nicolaie.s
Da , se poate obtine o copie de pe contractul individual de munca si actele aditionale la c.i.m.
In acest sens, depuneti pe adresa ITM Bucuresti o cerere in acest sens si in care le solicitati sa va comunice copii de pe actele dorite.