Buna seara !
Am si eu o intrebare. Am avut in spatele imobilului meu, ce se invecineaza cu al vecinului meu (aproximativ spate in spate) un gard din lemn vechi, ce a fost daramat de catre acesta, in urma cutremurului din 1977 pentru a isi putea repara imobilul, fara a cere acordul meu. Spatiul este destul mic, si relativ neuniform intre cele doua proprietati, respectiv eu detinand mai mult. Conform actelor si masuratorilor cadastrale si a vechilor urme de hotar existente, chiar daca nu mai este nici-un gard, vecinul meu a incercat sa isi intabuleze proprietatea indicand topografului platit de dansul o suprafata mult mai mare. I s-a refuzat documentatia la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Apoi m-a actionat in instanta ca sa castige acea suprafat care considera ca ii apartine. Dupa un proces lung de aproape 4 ani de zile, cu martori, expertiza imobiliara, si alte acte doveditoare, am castigat irevocabil recursul la Curtea de Apel. Acum astept sa imi soseasca hotararea Curtii si intentionez sa edific gardul. Ma intereseaza cum as putea recupera cheltuielile de judecata castigate in instanta, si cum trebuie sa procedez pentru a putea construi acest gard, mai ales ca vecinul meu este un tip batran, reticent, pus pe harta si scandal tot timpul. Ma intereseaza cum as putea sa construiesc, daca imi trebuie autorizatie de constructie, bineinteles dupa ce obtin la judecatorie investirea cu titlu judecatoresc a hotararii Curtii de Apel, si aduc si un expert ca sa pot stabili limitele de hotar conform actelor? Adica as dori sa stiu care este procedura legala, ce dificultati legale sau nelegale as putea sa intampin in demersul meu ? Precizez ca detin masuratori, numar cadastral, expertiza imobiliara, etc Chiar este nevoie de autorizatie de constructie. Daca vecinul nu este de acord cu gardul ce doresc sa il construiesc, mai ales ca e gata de scandal tot timpul. Bineinteles ca am anuntat si politia de sector pentru a fi prezenta la aducerea expertului si baterea tarusilor, insa nu e vorba numai de asta, ci si de materialul din care intentionez sa construiesc gardul. Conteaza daca il fac din tevi cu plasa sudata, stalpi din ciment cu placi de ciment, caramida, etc ? Daca acest vecin nu vrea sa participe cu bani. Sa zicem ca il construiesc eu, cum recuperez 1/2 din costul acestuia, in instanta ? Sper sa primesc raspuns avizat referitor la aceste intrebari.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns:
oldestwolf2000 , utilizator
22:09, 6 Aprilie 2010