avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata dintre doua angajari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata dintre doua angajari

Care este durata maxima intre desfacerea CIM la un loc de munca si angajarea la alt loc de munca, pentru a nu se considera intrerupere de angajare.
Cel mai recent răspuns: crm83 , utilizator 16:39, 16 Aprilie 2010
A doua zi trebuie sa inceapa noul contract. Daca inceteaza vechiul contract sambata si cel nou incepe luni, se considera intrerupt, desi duminica e zi nelucratoare.
Totusi, de ce va intereseaza continuitatea? In unele cazuri ( de ex. somaj) nu e nevoie.
Intre cele perioade de CIM nu trebuie sa existe nici macar o zi diferenta.
ca sa nu mai existe nici o intrerupere in CM, puteti sa va angajati la noul loc de munca in aceeasi zi in care semnati demisia, sau puteti merge in paralel cu doua cim:

codul muncii
Art. 35. [cumulul de funcţii]
(1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
[ 19 adnotări ]
1. Cumulul de funcţii reglementat de Codul muncii presupune existenţa mai multor contracte de muncă, indiferent de tipul lor.

2. Cumulul de funcţii se realizează prin încheierea unor contracte individuale de muncă cu timp parţial, astfel încât să fie satisfăcută cerinţa instituită de art. 131 alin. (1) din Codul muncii

3. În cazul cumulului de funcţii limita maximă a timpului de muncă este 48 de ore cumulate pe săptămână, cu excepţiile reglementate de Codul muncii.

4. Este admisibil cumulul de funcţii chiar în interiorul aceluiaşi angajator.
.........19
in cazul in care am incheiat contractul de munca pe 12 martie si am reinceput pe 30 martie mai pot beneficia de indemnizatia de crestere copil de 85%? in rest nu am nici o intrerupere.
virg1954 a scris:

Care este durata maxima intre desfacerea CIM la un loc de munca si angajarea la alt loc de munca, pentru a nu se considera intrerupere de angajare.

Nu exista asa ceva ... pentru a avea continuitate trebuie sa imediat dupa data incetarii unui c.i.m. sa va incadrati din nou.
De exemplu, daca data incetarii c.i.m. este 15.04.2010, atunci data inceperii activitatii la noul angajator trebuie sa fie ori 15.04.2010 sau 16.04.2010 pentru a avea continuitate ....

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc - fractie 12 luni crm83 crm83 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea. am avut contract individual de munca incheiat la 11.03.2010 contrcat drepturi de autor ... (vezi toată discuția)
Contract de munca stoicamaria stoicamaria Daca mi-am dat demisia de la fostul loc demunca pe 20,iar pe 21 m-am angajat la actualul loc de munca,beneficiez de continuiitate sau am intrerupere de o ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - 12 luni intrerupte (2 saptamani) - mai indeplinesc conditiile? lucylle lucylle Buna ziua, Am fost angajata din martie 2009 pana pe 2 noiembrie 2009, cand mi-am dat demisia. M-am reangajat pe 23 noiembrie 2009 si am nascut in iulie ... (vezi toată discuția)