avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata dintre doua angajari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata dintre doua angajari

Care este durata maxima intre desfacerea CIM la un loc de munca si angajarea la alt loc de munca, pentru a nu se considera intrerupere de angajare.
Cel mai recent răspuns: crm83 , utilizator 16:39, 16 Aprilie 2010
crm83 a scris:

in cazul in care am incheiat contractul de munca pe 12 martie si am reinceput pe 30 martie mai pot beneficia de indemnizatia de crestere copil de 85%? in rest nu am nici o intrerupere.

este tardiv interesul dvs in aceasta situatie...daca vroiati un sfat, trebuia sa-l cereti inainte de a semna demisia.

Bafta !
alexandradian_a@yahoo.com a scris:

crm83 a scris:

in cazul in care am incheiat contractul de munca pe 12 martie si am reinceput pe 30 martie mai pot beneficia de indemnizatia de crestere copil de 85%? in rest nu am nici o intrerupere.

este tardiv interesul dvs in aceasta situatie...daca vroiati un sfat, trebuia sa-l cereti inainte de a semna demisia.

Bafta !

am scris pentru ca ma intereseaza un raspuns, as fi cerut mai devreme un sfat insa pe 12 martie postul mi-a fost restructurat iar pe 26 martie am aflat ca sunt insarcinata.....asadar acum as vrea sa stiu care sunt optiunile. oricum din ce informatii am primit pana acum se pare ca se iau in calcul si lunile cu fractii de zile lucrate.
crm83:
Pentru calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani se iau in calcul si fractiunile de luna, asa cum spune Norma de aplicare a OUG 148/2005:
(1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazute de ordonanta de urgenta, se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului sau, dupa caz, de la data la care s-a realizat incredintarea in vederea adoptiei, s-a aprobat adoptia ori s-a instituit plasamentul sau tutela.
(2) De drepturile prevazute la alin. (1) beneficiaza si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora.
(3) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
(5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (4).

pe 12 martie postul mi-a fost restructurat iar pe 26 martie am aflat ca sunt insarcinata.....asadar acum as vrea sa stiu care sunt optiunile. oricum din ce informatii am primit pana acum se pare ca se iau in calcul si lunile cu fractii de zile lucrate.

daca spuneti ca vi s-a restructurat postul, inseamna ca v-a bagat in somaj si deci in situatia asta aveti continuitate.
va multumesc, dl valeriu pentru raspuns. din pacate nu pt beneficia de somaj cacai nu am 12 luni lucrate in ultimle 24. SE pare ca vi beneficia de indemnizatie caci am 12 zile lucrate din 23 de zile lucratoare ale lunii martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc - fractie 12 luni crm83 crm83 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns la situatia mea. am avut contract individual de munca incheiat la 11.03.2010 contrcat drepturi de autor ... (vezi toată discuția)
Contract de munca stoicamaria stoicamaria Daca mi-am dat demisia de la fostul loc demunca pe 20,iar pe 21 m-am angajat la actualul loc de munca,beneficiez de continuiitate sau am intrerupere de o ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - 12 luni intrerupte (2 saptamani) - mai indeplinesc conditiile? lucylle lucylle Buna ziua, Am fost angajata din martie 2009 pana pe 2 noiembrie 2009, cand mi-am dat demisia. M-am reangajat pe 23 noiembrie 2009 si am nascut in iulie ... (vezi toată discuția)