Doresc sa cumpar un apartament nou construit ce va fi intabulat peste 2 luni si NU doresc sa dau decat o suma modica care sa reprezinte o rezervare/retinere/blocare la vanzare (arvuna?).
Cum trebuie sa procedez ?
Merg la un notar pentru anumite acte?
Da,cu antecontractul sunt lamurit dar am de gand sa il fac doar cand se intabuleaza apartamentul .
Pana atunci daca apare un client nou proprietarul poate sa il vanda iar eu doresc un act pe o suma de bani si cenzurarea lui de la vanzare pentru ca ne-am inteles la pret ...
Se poate face asa ceva sau doar antecontract direct?
Nu puteti obliga pe vanzator sa vanda la altul,nici macar prin antecontract.Prin antecontract aveti un drept de preferinta,pentru cumparare,dar daca vanzatorul doreste poate sa vanda oricui si sa va returneze suma data vans in antecontract.
In cazul antecontractului,daca promitentul -vanzator nu -si respecta obligatia si vinde lucrul unei alte persoane ,beneficiarul-cumparator nu poate cere predarea lucrului,intrucat nu a devenit proprietatr,iar vanzarea incheiata cu o alta persoana este valabila.Prin urmare,beneficiarul cumarator nu poate cere decat daune-interese.