avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... utilizare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

utilizare RCA

In cazul unui accident rutier ( cauzat de sofer), victima poate uza de polita RCA al siferului ?
daca da cum se procedeaza.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 15:26, 9 Aprilie 2010
Daca cond. auto vinovat nu contesta vinovatia, persoana prejudiciata se poate prezenta la asiguratorului celuilalt in vederea deschiderii dosarului de dauna.
Nu ati precizat ce fel de prejudiciu ati suferit, pentru masina sau ati fost accidentat?
Functie de felul despagubirii pe care o solicitati, reprezentantul firmei de asigurari va va da lista cu actele care sunt necesare intocmirii documentatiei premergatoare platii despagubirii.
nu am fost explicit...
accidentul a avut loc intre un autoturism si un biciclist, cel din urma si a pierdut cunostinta si a fost in coma 3 zile , in certificatul de la IML se mentioneaza 180-200 zile de spitalizare/ingriire medicala. In urma accidentului biciclistul a suferit o interventie chirurgicala la cap si la picior...
In acest caz, se va intocmi oricum dosar de cercetare penala si se va ajunge in instanta, dat fiind nr. mare de ingrijiri medicale. In mod normal, biciclistii, pietonii, motociclistii, reprezinta 'partea slaba" din trafic sipotrivit directivelor europene, ar trebui sa fie tratati cu mai multa atentie.
E bine sa contactati un avocat specializat pe astfel de cazuri pentru a va spune ce anume e de facut si cum sa fie ajutat biciclistul in vederea obtinerii unor despagubiri corecte, acordate de instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda? Ștefania1996 Ștefania1996 Buna ziua. In urma cu 5 luni am fost victima unui accident rutier, fiind pieton pe trecere semnalizata, rezultand o fractura bimaleolara. Am fost operata de ... (vezi toată discuția)
Accident alin2314 alin2314 am avut un accident in care am fost lovita pe trecerea de pietoni de un motociclist. am fracturi la piciorul stang,piramida nazala, 2 coaste rupte ,dijunctie ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni cu victima care era sub influenta alcoolului - impacare sau judecata ? alexandrudavid alexandrudavid Buna seara! Pe data de 31 dec 2013 am fost implicat intr-un accident rutier cu victima pe trecerea de pietoni. Victima era in stare avansata de ebrietate si ... (vezi toată discuția)