avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Acte necesare deschidere procedura insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Acte necesare deschidere procedura insolventa

Buna ziua!Vrem sa cerem deschiderea procedurii de insolventa a unei firme debitoare.Ce acte trebuie sa anexam cererii?Avem factura stampilata si semnata cu care am si castigat in instanta in temeiul O.G.5/2001,dar din pacate debitoarea este de rea credinta si nu a achitat debitul nici dupa derularea procesului.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristianna , utilizator 10:29, 10 Aprilie 2010
si taxa de 120 lei si 0,3 lei timbru judiciar

Macar stiti cu cati alti creditori ai debitoarei veti veni in concurs?
Falimentul nu e procedura prin care sa va incasati creanta
Daca aveti o somatie de plata, de ce nu mergeti la un executor judecatoresc cu ea. El va pune sechestru pe bunurile societatii si va bloca contul societatii. Astfel veti recupera mai usir banii, decat prin insolventa.
Multumesc pentru raspunsuri.Creanta este veche in curand se implinesc cei 3 ani,debitoarea nu are nimic pe numele societatii ,s.a.m.d.,..este singurul mod prin care o mai pot constrange sa plateasca.
Nu conteaza acum vechimea creantei, ci vechimea titlului executoriu obtinut de dvs. - deci data ordonantei de plata, mai exact data ramanerii irevocabile a acesteia prin neatacare sau prin respingerea caii de atac formulate de debitor. Din acel moment curg cei 3 ani, in cazul dvs.
Puteti incerca si cu o executare silita pe un onorariu de executor minim, sau pe o deschidere de insolventa, sau ambele pe rand. In cadrul insolventei puteti solicita inscrierea pe tablou inclusiv cu cheltuielile de executare silita efectuate, pe baza procesului-verbal intocmit de executor care sa le ateste.
Daca credeti ca debitorul "va ceda" la cererea de insolventa si va plati, puteti oricand dupa incasarea creantei sa va retrageti cererea de deschidere a procedurii insolventei.
Creanta se inscrie in valoarea prag de 30000 ron?

Alte discuții în legătură

Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)
Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)