avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penaliati intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penaliati intarziere

Buna ziua,
Firma la care lucrez a platit cu intarziere facturile pentru un furnizor. Fiind suma foarte mare plata facturilor s-a facut incepand din 16.08.2008 pana in 09.02.2010. Acum (conform prevederilor contractuale) furnizorul solicita penalitati pentru intarzierea platilor. E vorba de mai multe facturi pentru ca livrarea s-a facut esalonat, ultima fiind in 02.12.2008. Intrebarea mea este daca solicitarea furnizorului nu este tardiva, deoarece doreste penalitati si pentru facturi platite in 2008 si 2009.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ADRIANA PRICOPE , Avocat 13:45, 8 Aprilie 2010
Penalitatile se percep pentru sumele ramase neachitate.
~ Conținut șters la cerere ~
Plata facturilor trebuia facuta (conform contract) la 20 zile de la emiterea facturii. Spuneti-mi va rog care este textul de lege conform caruia la calculatia penalizarilor se tine cont de nr de zile lucratoare bancare, nu de zilele calendaristice. M-ar ajuta tare mult.
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
PAS22 a scris:

Penalitatile se percep pentru sumele ramase neachitate.


Gresit! Penalitatile se percep pentru achitarea cu intarziere a facturilor -de la data scadenta pana la data achitarii -se calculeaza numarul de zile calentaristice si se aplica procentul prevazut in contract la suma achitata cu intarziere.
Penalitatile de intarziere pot fi cerute, chiar daca suma asupra careia se aplica a fost achitata, in intervalul de 3 ani -termenul general de prescriptie.

@BORDEALEX
- legea 469/2002 a fost abrogata in iunie 2009
- nu stiu in ce lege scrie ca la calcularea penalitatilor de intarziere se tine cont de numarul de zile lucratoare bancare, daca aveti Dvs. cunostinta, va rog sa imi spuneti si mie...





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la garantie (rebransare gaz) danafancsali danafancsali - In data de 13 august 2013 a fost intrerupta furnizarea gazelor naturale la adresa sus mentionata datorita neachitarii facturilor reprezentand contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Disciplina contractuala - dilema Lorena Chirila Lorena Chirila Din prevederile legii 469/2002 nu reusesc sa-mi dau seama daca aceasta se aplica si contractelor incheiate anterior intrarii ei in vigoare, dar ale caror ... (vezi toată discuția)
Penalitati furnizori laurab82 laurab82 buna seara, va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti daca este corect sa primesc acum in februarie penalitati de la ACET - furnizorul nostru de apa rece - ... (vezi toată discuția)