avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre partaj in cazul unui divort din culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre partaj in cazul unui divort din culpa comuna

as dori sa stiu daca este neaparat nevoie de proces de partaj in situatia in care s-au dobindit bunuri in comun, sau imparteala bunurilor se poate face si de comun acord
intre soti.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 11:18, 7 Aprilie 2010
Se poate face partaj de comun acord.
Da se poate, dar mai bine mergeti la un mediator si consfintiti inaintea sa imparteala care va fi facuta cunoscuta si instanteti de judecata.
daca partile cad de acord cu privire la partajarea bunurilor comune, se poate incheia o tranzactie de partaj .
aceasta tranzactie v-o poate redacta avocatul ales .
se va plati taxa de timbru aferenta , taxa care sa va restitui partilor, la cererea acestora.
instanta va lua act de invoiala partilor, urmand sa pronunte hotararea de expedient .
bunurile mobile se impart frateste, iar daca exista bunuri imobile, se poate face o tranzactie fie la notar, unde platiti o taxa, fie in instanta unde platiti 3% din valoare, suma ce se restituie, facand apoi o cerere separat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)
Mostenire un roman un roman Bine v-am gasit! Am si eu o intrebare la care sper sa primesc un raspuns de la o persoana avizata: daca doi frati dupa decesul parintiilor din motive ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil,partaj conventional lupas  alexandra lupas alexandra am convenit cu sotul sa ne despartim civilizat iar partajul bunurilor dobandite impreuna sa-l facem in sensul pastrarii de catre el a suprafetei de teren,a ... (vezi toată discuția)