avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Fact neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Fact neplatite

Buna ziua, am avut chiriasi si nu mi-au platit timp de 6 luni nici o fact. Vreau sa stiu cum pot sa-mi recxuperez banii, plangerea penala este o solutie?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 22:28, 7 Aprilie 2010
plingerea penala nu este o solutie imbratisata de instante sau alte institutii abilitate. va puteti adresa instantei de judecata invocind neexecutarea contractului de inchiriere de catre chiriasi.
Stimata Doamna,

Din mesajul dumneavoastra rezultand ca ati emis facturi, intelegem ca, inchirierea s-a facut in numele unei persoane juridice(societati). In aceasta situatie, este foarte important modul in care ati comunicat facturile chiriasilor dumneavoastra, si, mai ales, daca ati semnat si un contract de inchiriere. Daca facturile au fost comunicate astfel cum s-a prevazut in contract, puteti apela la justitie pe calea Somatiei de plata, procedura prevazuta de OG 5/2001.
Daca nu, va trebui sa actionati impotriva chiriasilor pe calea unei cereri in pretentii. Recomandam sa actionati impotriva chiriasilor rau platnici si cu o actiune in rezilierea contractului si evacuarea din imobil. pentru o mai buna solutionare a situatiei in care va aflati, este de preferat sa apelati la sprijinul unui avocat.
Mult succes!
Userul ar trebui sa ne precizeze daca este vorba despre facturi privind utilitatile (telefon, curent el. etc.) sau de facturi privind c/v chiriei sau/si cheltuieli privind intretinerea imobilului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea rezilierii unui contract de inchiriere sebiv sebiv Buna ziua, Ma intereseaza daca se poate anula rezilierea unui contract de inchiriere. Mentionez ca rezilierea s-a facut prin completarea unei declaratii la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere  Mira_11 Mira_11 Buna Ziua Supun dezbaterii dvs. urmatoarea speta juridica : prin intermediul unei agentii imobiliare a fost incheiat un contract de inchiriere a unui ... (vezi toată discuția)
Este valabil in fata instantei contractul, daca chiriasul nu-l respecta? robby robby Am dat un apartament cu chirie, dar am facut doar un contract de mana intre noi, fara martori. Problema este ca intarzie mereu cu plata chirie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)