avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... model cerere pentru denuntare unilaterala contract de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

model cerere pentru denuntare unilaterala contract de vanzare cumparare

imi puteti spune cum trebuie facuta o cerere pentru denuntare unilaterala?
Cel mai recent răspuns: ioanab12 , utilizator 12:54, 7 Aprilie 2010
Contractul de vanzare-cumparare fiind un contract bilateral (o conventie), potrivit principiului irevocabilitatii, conventiile nu pot fi revocate prin vointa uneia dintre parti, ci numai prin acordul de vointa al partilor. Daca intervine situatia neexecutarii din partea uneia dintre parti a obligatiilor prevazute de contractul de vanzare-cumparare, situatia difera.
intr-unul din articolele contractului se specifica ca, cumparatorul poate face denuntare unilaterala in 7 zile lucratoare de la data intocmirii contractului, ca poate trimite o scrisoare recomandata cu confirmare de primire catre vanzator. mentionez ca, contractul a fost incheiat in afara spatiilor comerciale, chiar in contract scrie ca face referire la ordonanta nr.106/99 privind contractele incheiate in afara spatiilor comerciale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Principiu irevocabilitatii asedy asedy Va rog,unde este trecut principiul irevocabilitatii actului juridic? (vezi toată discuția)
Denuntarea unilaterala Cristina.P Cristina.P Spuneti-mi va rog in contractele de vanzare-cumparare si de distributie se poate include la modalitatile de incetare a contractului si denuntarea unilaterala ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract vanzare cumparare incheiat in afara spatiilor comerciale alexandra_kawa alexandra_kawa Parintii mei au incheiat din ignoranta un contract de vanzare cumparare in afara spatiilor comerciale. Nu am dat bani, nici nu am primit produsul si dorim sa ... (vezi toată discuția)