avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PRIMA DE PASTE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PRIMA DE PASTE

Hristos a Inviat! Buna ziua. Am revenit si eu cu o intrebare. Este normal daca eu ca angajat fiind in prenatal sa nu mi se dea prima de paste la fel ca toti ceilalti angajati?! Sunt insarcinata in 32 de sapt, luna martie am stat in concediu medical, si de la 1 aprilie am intrat in prenatal, pe data de 2 aprilie la servici sau dat bonuri cadou, cu val de 1 mil, nu este o suma enorma, sau nu vreau sa fac caz ptr niste bonuri, dar vreau sa stiu daca este normal ca eu sa nu primesc acele bonuri. Am sunat la servici, si l-am intrebat pe seful meu si mi-a spus ca prima se da la cine se vrea. Am o amica in situatia mea, era tot in prenatal acasa, si i sa dat prima la fel ca si colegii ei. Va rog sa imi raspundeti si mie. Sunt tare curioasa daca au dreptul sa faca diferente?! Oricum in firma asta nimic nu este normal, dar vreau sa stiu, sa fiu informata, sa nu ii las sa calce in picioare cum vor ei pe toata lumea. Va multumesc frumos. O zi buna. Cu respect.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 12:02, 7 Aprilie 2010
Dupa cate ma amintesc eu, prima de Pasti (cele 150 de Lei) sunt scutite de impozite si taxe numai pentru angajati care au copii, dar nimeni nu-l impiedica angajatorul sa suplimenteze fondul de salarii si pentru ceilalti, astfel incat salarul net va fi cu 150 de Lei mai mare. Nu cunosc insa nici o reglementare prin care angajatorul ar fi obligat sa plateasca prima de pasti sau sa plateasca tututor.
Deobicei aceste tichete se acorda salariatilor aflati in activitate. Mai mult, aceste tichete se acorda functie de rezultatele financiare ale firmei.
Dvs acum sunteti in concediu medical fara sanse, probabil, de a va intoarce la serviciu in urmatorii 2 ani. Pe perioada concediului medical CIM-ul dvs este suspendat de drept.
Pentru prima de Paste nu'i o lege. Fiecare patron da anumite prime (craciun, paste, de vacanta sau orice fel de prima doriti sa facem referire) in functie de posibilitatile fiecarei firme si ,evident, dupa cum ati vazut si dv, in functie de aportul fiecarui angajat in parte.
Asadar, patronul nu e obligat sa va mai dea nimic
Prietena dv a beneficiat ptr ca patronul dumneai a fost mai generos sau poate ca e dus mai des pe la biserica.
Si la noi la firma se fac, la fel , diferente la absolut toate primele, care oricum sunt de rahat#-o .
Vorbesc ca angajat
prima de Pasti (cele 150 de Lei) [quot
De care ,,cele 150 lei '' vorbiti ca la noi la firma s'au dat 50 lei toti banii. Daca cumva poti sa iei ceva de acesti bani : un cozonac , 2 sticle de suc, vreo 10 oua si s'au cam dus.
Deci: da fiecare patron cat are sau cat vrea;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri cadou cosmin910 cosmin910 Buna ziua! As dori sa stiu daca se plateste impozit pentru bonurile cadou in functie de numarul de angajati, de valoarea per angajat a bonuilor, de cate ori ... (vezi toată discuția)
Suspiciuni de ilegalitate in acordarea tichetelor de masa genessis63 genessis63 lucrez de 8 ani la o firma si nu am primit tichete de masa in tot acest timp desi unii angajati primeau. de curand am solicitat si eu tichete si patronul a ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri cadou Cosmin_Albu Cosmin_Albu Buna ziua! Am inteles ca odata cu noul cod fiscal, bonurile cadou de pana in 150 lei nu se impoziteaza. Problema mea este ca am primit 26 de bonuri cadou, ... (vezi toată discuția)