avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspiciuni de ilegalitate in acordarea tichetelor de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspiciuni de ilegalitate in acordarea tichetelor de masa

lucrez de 8 ani la o firma si nu am primit tichete de masa in tot acest timp desi unii angajati primeau. de curand am solicitat si eu tichete si patronul a fost de acord cu conditia sa accept micsorarea salariului cu contravaloarea lor. traim in romania asa ca am cazut la pace sa-mi reduca doar jumate din valoare ca sa castig si eu ceva . acum am suspiciuni in privinta legalitatii prounerii patronului dar mai ales am suspiciuni ca in toti acesti 8 ani " am primit tichete " fara sa stiu... adica patronul a luat in numele meu si al altor angajati. stiu ca legal nu se poate asa ceva dar totusi cum pot verifica? cui ma pot adresa si daca am dreptate ce optiuni am ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:21, 26 Mai 2008
De tichetele de masa pot beneficia salariatii societatilor comerciale, ai regiilor autonome, ai unitatilor cooperatiste sau ai persoanelor juridice si fizice care dispun de personal angajat prin incheierea unui contract individual de munca.
Tichetele de masa se atribuie angajatilor astfel : cate unul pentru fiecare zi lucrata (nu se acorda salariatilor tichete de masa pentru zilele de concediu sau orice alte zile libere).

Puteti depune o sesizare la : Ministerul Muncii, Inspectia Muncii sau la Directia de Munca si Protectie Sociala.
multumesc ptr sfat dar primul lucru care or sa-l faca cei de la inspectia muncii o sa fie sa trimita o adresa firmei in care sa se intereseze daca e adevarat si probabil ca o sa trebuasca sa-mi caut de lucru in alta parte. :(
Nu cred asta, deoarece inspectorii de muncă sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie conducătorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul că inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.

nu vreau sa va plictisesc prea tare dar in tara in care un patron cu 800 angajati se preteaza la asa ceva cu siguranta si inspectorii de munca sunt si ei oameni. as fi curios daca tichetele se obtin de catre firma pe baza unui tabel nominal si daca are obligatia de a tine o evidenta lunara . asta in caz ca plec din firma si ma prinde curajul subit sa fac sesizare :)
Da, tichetele de masa se obtin pe baza unui tabei nominal si se face o evidenta nominala a lor.

Alte discuții în legătură

Daca primesc tichete de masa mi se reduce din salariu androidu androidu Salutare. Daca primesc bonuri de masa atunci patronul are dreptul sa mi scada din salariu , contravaloarea bonurilor ? Si a doua intrbare, unde pot afla daca ... (vezi toată discuția)
Cine plateste contravaloarea bonurilor de masa CIOLACU DOBRE CIOLACU DOBRE Sunt angajat la o firma privata , ni se dau bonuri de masa , dar ni se opresc contravaloare lor din salariu. Este legal sau nu. Daca nu este legala retinerea ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masa adi71stefan adi71stefan este legal sau corect sa opresti contravaloarea bonurilor de masa din venitul net realizat de catre salariat ? este prima data cand mi se intampla asa ... (vezi toată discuția)