avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cununia civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cununia civila

Buna. Eu si prietenul meu suntem nascuti in Buzau, dar ne-am luat apartament in Bucuresti si avem buletinul cu adresa noua. Vrem sa ne casatorim, dar am dori sa facem cununia civila in Buzau. Este vreo problema? Trebuie sa facem o cerere speciala in acest sens daca niciunul dintre noi nu locuieste in Buzau? Multumesc.
De fapt, este o problema, fiindca, in mod normal, casatoria se oficiaza la Oficiul de Stare Civila de la domiciliul Dvs. sau a dansului, iar daca aceasta domiciliu nu mai este in Buzau (aveti buletin cu adresa noua) as zice ca nu se poate.

Insa va propon, in acelasi timp, sa intrebati la Starea Civila din Buzau -- daca exista o cale, ei probabil va vor putea da detalii cu privire la procedura legala.
Va stabiliti unul dintre dvs. resedinta la Buzau.
Legea nr. 201/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr 119/1996 cu privire la actele de stare civila.
Art 27. (1) Casatoria se incheie de catre ofiterul de stare civila, la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, al primariei in a carei raza de competenta teritoriala isi are domiciliul sau resedinta unul dintre viitorii soti.
Multumesc frumos de raspuns. Daca nu gasim alta solutie facem cununia civila in Bucuresti.
Corina_c a scris:

Buna. Eu si prietenul meu suntem nascuti in Buzau, dar ne-am luat apartament in Bucuresti si avem buletinul cu adresa noua. Vrem sa ne casatorim, dar am dori sa facem cununia civila in Buzau. Este vreo problema? Trebuie sa facem o cerere speciala in acest sens daca niciunul dintre noi nu locuieste in Buzau? Multumesc.

Daca gasiti o solutie va rog sa o faceti "publica", sunt si eu interesata de aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Casatoria cu viza de flotant georrgyana georrgyana Buna ziua, sunt nascuta in Constanta dar acum 8 ani m-am mutat in Bucuresti si acum am buletin de Bucuresti. In luna ianuarie as dori sa fac cununia civila in ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma cunun religios cu un musulman mihaelanacu mihaelanacu as dori si eu sa ma cunun religios an biserica ortodoxa dar preutul nu vrea pentru ca sotul meu este musulman.noi ne antelegem foarte bine avem si o fetita ... (vezi toată discuția)