avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cununia civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cununia civila

Buna. Eu si prietenul meu suntem nascuti in Buzau, dar ne-am luat apartament in Bucuresti si avem buletinul cu adresa noua. Vrem sa ne casatorim, dar am dori sa facem cununia civila in Buzau. Este vreo problema? Trebuie sa facem o cerere speciala in acest sens daca niciunul dintre noi nu locuieste in Buzau? Multumesc.
Pai s-a dat solutia mai sus, ati citit? Ca imi pare ca nici userul initial nu a fost atent.
:O
Probabil unul din scopurile art. 27(1) a fost de a nu aglomera oficiul starii civile dintr-un anume oras in detrimentul altuia in situatii de genul: Am fi vrut sa ne casatorim la Sighisoara pentru ca e oras medieval sau la Ipotesti pentru ca ne place poezia si pentru ca e locul de nastere al lui Eminescu. In cazul dvs. este clar ca mama, tata, bunicii, rudele, prietenii ar trebui sa faca un drum la Bucuresti cu aceasta ocazie. Cum vi s-a indicat mai sus, singura solutie e ca unul din dvs. sa isi faca o viza de flotant la parintii sai sau la alta adresa din Buzau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu viza de flotant georrgyana georrgyana Buna ziua, sunt nascuta in Constanta dar acum 8 ani m-am mutat in Bucuresti si acum am buletin de Bucuresti. In luna ianuarie as dori sa fac cununia civila in ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma cunun religios cu un musulman mihaelanacu mihaelanacu as dori si eu sa ma cunun religios an biserica ortodoxa dar preutul nu vrea pentru ca sotul meu este musulman.noi ne antelegem foarte bine avem si o fetita ... (vezi toată discuția)