avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare

m-am nascut in data de 23.03.1959 , si am 34 de ani lucrati in canpul muncii.doresc sa-mi raspundeti in ce an pot sa ies la pensie. si pentru sotul nascut la data de 04.05.1954 si are 38 de ani pe canpul muncii. cu stima va multumesc.
Doamna:
- limita varsta = 23.03.2019
- anticipata partial = 23.03.2014
Domnul:
- limita varsta = 04.05.2019
- anticipata partial = 04.05..2014

Toate datele sunt valabile in contextul actualei legi a pensiilor (ce se va modifica in noua lege, vom vedea)
Dumneavoastră, puteţi beneficia de pensie anticipată parţială, începând cu data de 23.03.2014, la împlinirea vârstei de 55 de ani, dacă se menţine legislaţia actuală.
Pensie pentru limită de vârstă începând cu data de 23.03.2019.
În situaţia în care în alcătuirea stagiului dumneavoastră de cotizare ( vechimii în muncă), intră şi perioade lucrate în grupă superioare de muncă, puteţi beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare, proporţional cu anii lucraţi în grupă superioară.

Soţul, beneficiază de pensie anticipată parţială, începând cu data de 04.05.2014, dacă se menţine legislaţia actuală!
Pensie pentru limită de vârstă la împlinirea vârstei de 65 de ani, începând cu data de 04.05.2019.
Este valabil ce am scris pentru dumneavoastră, cu privire la reducerea vârstei standard dacă a lucrat în grupă superioară de muncă.

O zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua! Sotul meu s-a nascut in 29.03.1956. Este angajat din august 1975. Intre timp a satisfacut stagiul militar. Este angajat si in prezent, si toata ... (vezi toată discuția)
La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)
Cand pot sa ies la pensie craciunpetrica54 craciunpetrica54 ma numesc craciun petrica nascut la 13.10.1959 si am lucrat in functia de scafandru 19 ani,si totodata beneficiez de grupa 1 a de munca.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)