avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

executare judecatoreasca

buna ziua am si eu o problema.Saptamana trecuta prietenul meu s-a trezit la usa cu o somatie de executare silita pentru un credit care l-a facut acum ceva ani la altex.Ce poate face el pentu a nu avea probleme el locuieste in apartamentul parintilor lui si nu are nici un bun pe numele lui nu are cont in banca pentru a fi blocat.El are de gand k maine sa se duca la biroul executorului judecatoresc sa vada cum poate rezolva aceasta problema si ne-ar prinde bine un sfat de la o persoana in domeniu.Multumesc
Gabriela Paduraru a scris:

Daca de la ultima factura platita si pana la primirea somatiei de plata trimisa de catre executor au trecut 3 ani, dreptul de a cere executarea silita este prescris.

Exact. De aceea am intrebat.
Il sfatuiesc pe prietenul dvs. sa nu vorbeasca cu nimeni, sa nu recunoasca datoria, sa nu faca nici o plata, nici macar partiala, pt ca il repune in termenul de prescriptie si poate fi executat silit.
Datoria s-a prescris.
A mers astazi la executor si a facut o hartie de mana prin care isi ia angajamentul de a plati restantele la iei.Presupun k nu trebuia sa o faca?
Buna seara,

interventie moderator

Rog userii: Capatana Ion... si bioenergeta sa stearga denumirile societatii implicate in discutie.
Ati incalcat Regulamentul de postare si riscati ca mesajele in cauza sa fie sterse.
Acelasi lucru se va intampla si cu mesajele consecutive ale userului Capatana Ion daca se va prefera scrierea consecutiva, sanctionata de catre Regulamentul de postare in forum.
O seara placuta.
Capatana Ionut a scris:

A mers astazi la executor si a facut o hartie de mana prin care isi ia angajamentul de a plati restantele la iei.Presupun k nu trebuia sa o faca?

Presupuneti corect.
Din pacate prescriptia e repusa in termen.
Nu ii mai ramane decat sa plateasca. Nu-i nimic, mai bine sa doarma linistit.
Ma scuzati dar ce ati vrut sa spuneti prin a doarme linistit?

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de executare silita a unui credit de nevoi personale. dorelbaiu dorelbaiu - In data de 10.08.2010 banca a reziliat contractul, intreaga suma a devenit exigibila anticipat si a cerut executarea silita; - In data de 09.06.2011 am ... (vezi toată discuția)
Info sechestru elena_31 elena_31 Buna seara,si mii de scuze ca intervin si eu cu o intrebare in acest forum,poate exista cineva care poate sa ma lamureasca in vre-un fel. Locuiesc impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Contestatia la executare intrerupe termenul de prescriptie? Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Daca s-a initiat, prin somatie si proces verbal de cheltuieli ale executorului, o executare silita imobiliara pe care am contestat-o in termen ... (vezi toată discuția)