avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptia dreptului de executare silita a unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptia dreptului de executare silita a unui credit de nevoi personale.

- In data de 10.08.2010 banca a reziliat contractul, intreaga suma a devenit exigibila anticipat si a cerut executarea silita;
- In data de 09.06.2011 am primit somatie de plata de la executorul judecatoresc cu amenintarea de executare silita in caz de neplata;
- In data de 02.12.2013 am primit o noua somatie de plata de la executorul judecatoresc, cu aceesi amenintare de executare silita in caz de neplata;

Avand in vedere ca de la depunerea cererii de executare silita si pana la aceasta data au trecut mai mult de 3 ani in care nu s-a executat nici o suma, se poate considera ca a fost prescris dreptul de executare silita a creditului?
Cel mai recent răspuns: dorelbaiu , utilizator 15:53, 17 Decembrie 2014
în acest moment prescripția intervine la data de 02-12-2016.
Executarea este inceputa pe vechiul cod.
Art. 405-2 ”Cursul prescriptiei se intrerupe: d) pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare;”
O somatie poate fi considerata act de executare? Somatii trimit si recuperatorii.
Cred ca acte de executare sunt: inventarierea de bunuri, sechestrul, poprirea, punerea in vanzare a unui bun, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie telefonie mobila CristianSan CristianSan Salut Am gasit azi cand am ajuns acasa in cutia de scrisori un plic de la o firma de recuperare creante o somatie de plata insotita de o alta hartie ce se ... (vezi toată discuția)
Executare silita: poprire pe venit si vanzare imobil? dorelbaiu dorelbaiu Daca s-a infiintat poprire pe venitul debitorului si tertul poprit vireaza de ceva timp in fiecare luna in contul executorului o suma stabilita conform legii, ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)