avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita: poprire pe venit si vanzare imobil?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita: poprire pe venit si vanzare imobil?

Daca s-a infiintat poprire pe venitul debitorului si tertul poprit vireaza de ceva timp in fiecare luna in contul executorului o suma stabilita conform legii, executorul poate sa procedeze ulterior si la vanzarea unui bun imobil al debitorului in baza aceluiasi titlu? (conform noului cod de pr. civ. in vigoare)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:23, 24 Decembrie 2014
Executarile incepute pe vechiul cod se continua pe vechiul cod.
Dosarul de executare silita este din luna mai 2011, dar poprirea a fost instituita abia incepand cu luna iulie 2014.
Revin la intrebare: se poate proceda si la vanzarea unui bun imobil al debitorului in baza aceluiasi titlu pentru care este instituita deja poprire si se retin rate lunare din venitul debitorului?
Daca este instituita poprire pe venitul debitorului si i se retin rate lunare, poate executorul sa treaca ulterior si la vanzarea unui bun imobil al debitorului in baza aceluiasi titlu?
Daca totusi cunoaste cineva raspunsul si temeiul legal!
Da, pt ca are dreptul si posibilitatea sa se indestuleze rapid, nu numai prin poprirea pe salariu.
Ar fi trebuit sa fi contestat si sa invocati prescriptia. Nu numai ca e perimata, pare ca dreptul e prescris. Ar trebui sa mergeti cu actele la un avocat.

Multumesc pentru raspuns!
Intre data constituirii dosarului de executare (mai 2011) si data instituirii popririi (iulie 2014), executorul a mai trimis o somatie de plata in 02.12.2013.
Daca somatia este considerata act de executare in sensul art. 405 din vechiul cod pr. civ. atunci cursul prescriptiei ar fi fost intrerupt.
Intrebarea mea este daca o somatie reprezinta un act de executare, sau acte de executare sunt: sechestrul, poprirea, scoaterea in vanzare a unui bun, etc.?

Alte discuții în legătură

Radiere somatie danpop2012 danpop2012 Cine constata prescriptia dreptului de a cere executarea silta in cazul unei executarii unui contract de imprumut intre doua persoane fizice intocmit in mai ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de executare silita a unui credit de nevoi personale. dorelbaiu dorelbaiu - In data de 10.08.2010 banca a reziliat contractul, intreaga suma a devenit exigibila anticipat si a cerut executarea silita; - In data de 09.06.2011 am ... (vezi toată discuția)
Imobil dobandit prin donatie poate fi executat? viopoe viopoe Buna ziua, am un credit pe care nu l-am mai achitat din decembrie 2009. acum urmeaza sa primesc prin donatie un imobil. cei de la firma de recuperare pot ... (vezi toată discuția)