avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme imprumut

Buna ziua,

sotul meu a schimbat de curand locul de munca. La vechiul loc de munca societatea ii facilitase urmarea unui curs professional pentru care s-a incheiat act aditional, pentru suma de 2000 de euro, urmand ca in cazul plecarii sa o achite. La plecarea de la vechea societate, noua sefa a acceptat sa ii acorde un imprumut pentru a lichida datoriile fata de vechiul angajator. Imprumutul a fost acordat de la persoana fizica (noua sefa) catre persoana fizica (sotul meu) pe baza unui act de mana, semnat doar de sotul meu, alaturi de care se afla doar un alt angajat din firma, in care se precizeaza suma, insa nu si data scadenta.
Problema noastra este ca, din cauza faptului ca lucrurile in noua societate nu erau atat de frumoase dupa cum au fost prezentate, sotul meu a demisionat, dupa 1 luna, in perioada de proba. Intentia noastra nu este sa luam banii si sa fugim, ci sa ii platim in rate, asa cum i-am transmis si sefei, pentru ca nu putem altfel. Nu vreau sa dau prea multe detalii despre aceasta persoana indoielnica din punct de vedere moral si despre amenintarile la care am fost supusi amandoi. Una dintre ele este faptul ca vom fi actionati in justitie. Noi am depus deja prima rata din imprumut in contul personal.
Intrebarea este: care pot fi de fapt consecintele juridice pentru noi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: charis , utilizator 16:37, 7 Aprilie 2010
Daca e o persoana "indoielnica", cum spuneti, poate ii trece prin cap sa va faca plangere penala pt inselaciune. De aici, se pot intampla multe sau nimic...depinde.

Daca nu ii trece prin cap asta, hartia respectiva nu prea valoreaza nimic. Nu este titlu executoriu si trebuie sa va actioneze in instanta pt a obtine o hotarare judecatoreasca def. si irevoc. care sa poata fi investita cu formula executorie si sa poata solicita returnarea banilor sau executarea silita. Poate sa vina cu probe - inscrisul respectiv si martorul, dar ramane la aprecierea instantei daca admite sau nu actiunea.
pentru dv. .. neplata imprumutului, a ratelor stabilite, la datele scadente, banuiesc ca presupune executarea silita. depinde cum a fost incheiat contractul de imprumut. luati legatura cu un avocat care, in functie de clauzele contractuale, va poate sfatui cel mai bine.
puteti trimite persoanei care v-a imprumutat o invitatie la conciliere, propunandu-i sa-i platiti esalonat , suma imprumutata .
daca nu va dori sa se procedeze astfel , in baza chitantei de mana va poate actiona in instanta si va avea castig de cauza .
Va multumesc mult. Vom face imprumut ca sa achitam, e cel mai corect asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice vrani vrani Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x ... (vezi toată discuția)
Inselatorie rus carmen rus carmen Buna Am imprumutat unei persoane suma de 500 ron, avand chitanta de la depunere.Ce sanse am sa-mi recuperez banii si prin ce modalitati? (vezi toată discuția)
Actiune instanta coplatitor laura-jurist laura-jurist buna ziua un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi ... (vezi toată discuția)