avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CONTESTATIE AMENDA PROTECTIA CONSUMATORULUI, CE MA ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CONTESTATIE AMENDA PROTECTIA CONSUMATORULUI, CE MA SFATUITI?

In urma cu 15 zile “trece “pe la unul din punctele de lucru, ce functioneaza in alta localitate fata de sediul societatii,un comisar de la Oficiul pentru protectia consumatorilor,care constata un numar de sticle de bere cu termenul de garantie depasit…..nu intocmeste nici un document,iar la plecare lasa o invitatie administratorului societatii, pentru a venii la sediul lor sa-si primeasca amenda de 5.000 lei.
Am refuzat in calitate de administrator,sa semnez ,replicand, ca ar fi fost normal sa intocmeasca un proces verbal de constatre si sa sanctioneze ,daca este cazul,angajatul care nu si-a respectat atributiile de serviciu.(Firma are prevazut in contractul incheiat cu fiecare angajat, respectarea fisei postului,fisa ce in cazul de fata ,prevede ca obligatie a acestuia sa verfice periodic termenele de garantie ale produselor si inainte ca acestea sa expire, cu 5 zile lucratoare, sa restituie ,insotite de proces verbal,eventualele produse aflate in aceasta situatie,catre sediul principal al societatii.)
In momentul controlului,comisarului.i-au fost puse la dispozitie toate actele cerute,inclusive Registrul unic de control,in care dealtfel a si scris,registru in care se afla si fisa postului angajatului unde era consemnata raspunderea acestuia si tot ce prevede atribuitiile acestuia.
Dupa 17 zile ,am primit procesul verbal nesemnat cu amenda de 5.000 lei data conform art.5 aliniat 1 din OG nr.21/1992 republicata.
Am termen de contestare data de 10.04.2010.
Ce ma sfatuiti sa fac?A mai intampinat cineva o astfel de problema?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:55, 10 Aprilie 2010
Orice PV de contraventie, urmeaza calea stabilita de OG2/2001.
Art. 31. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
Puteti invoca nerespectarea prevederilor art.16 (7) :In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
Oricum, trebuie vazut PV de un avocat, pot exista mai multe motive de anulare pe care nu le puteti expune acum.
~ Conținut șters la cerere ~
vio_rogojan a scris:

Dispozitiile art 16/7 nu sunt aplicabile in aceasta speta , daca s-au consemnat in rubrica ALTE MENTIUNI , intrucat administratorul a fost prezent la incheierea PV , tocmai prin faptul ca a onorat invitatia la sediul OJPC , PV intocmindu-se in acea zi in care v-ati prezentat dvs la sediul OJPC , deci erati de fata . Refuzul semnarii PV nu inseamna ca nu i s-a adus la cunostinta dreptul de a face obiectiuni ( era de fata la intocmirea PV ,


Daca erati atent, PV a fost trimis prin posta.
Iar daca a refuzat sa-l semneze, intrebarea este daca s-au respectat prev. art. Art. 19 (1) din OG2/2001 : Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
De asta spuneam ca trebuie vazut PV.
Iar termenul de contestatie nu poate fi 10.04.2010, pentru ca este zi nelucratoare, caz in care se proroga pentru prima zi lucratoare, respectiv 12.04.2010.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentiuni pe procesul verbal turkn turkn Imi este neclara problema acestor mentiuni pe care contravenientul le poate face la intocmirea unui PV,eu ma refer aici la o amenda de circulatie ,in care pot ... (vezi toată discuția)
Ameda primita fara proces verbal IonutDragan IonutDragan Salutare, am si eu o nelamurire cu privere la o ameda pe care am primit-o. Dupa cum spuneam in titlu am primit o ameda, fara sa mi se intocmeasca proces verbal ... (vezi toată discuția)
Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)