avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Adeverinta sau asigurare?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Adeverinta sau asigurare?

Am postat in mare despre problema mea.Reiau putin pe scurt pt ca poate stie cineva ce pot face.Am fost victima unei agresiuni, am chemat salvarea , la sosirea ambulantei din lipsa banilor am intrebat cat ma va costa si mi-au raspuns: nimic, este urgenta.Ajung la spital , mi se spune ca voi sta internata 3 zile.Toate bune pana in momentul externarii, cand mi s-a cerut adeverinta de la locul de munca( nu lucrez) sau asigurare medicala( nu am ).Daca nu am nici una nici alta va trebui sa achit suma de 18 mil vechi.Insa nu ii am.
Pot cumva cu ajutorul primariei sa scot vreo adeverinta ca nu am venit si sa merg cu ea la spital sa rezolv?
Sau exista vreo metoda sa reusesc altfel scutirea acestei sume?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:59, 7 Aprilie 2010
Pentru a beneficia de servicii medicale un pacient trebuie sa fie asigurat sau sa plateasca serviciile medicale.
Dumneavoastra trebuie sa mergeti la Cjas de dare apartineti cu buletinul si un document din care sa rezulte venitul lunar pe care il aveti. Daca nu aveti venit se calculeaza 6.5% din salariul minim pe economie pe ultimele 6 luni.( cam 273 lei). Astfel deveniti persoana asigurata si aveti obligatia ca in continuare sa achitati lunar cei 6.5% din venit. Cu adeverinta obtinuta(in copie) mergeti la spital si o atasati la fisa de observatie.
Pentru cei 1800 lei spitalul trebuie sa se adreseze celui vinovat de producerea accidentului de circulatie sau agresorului.
In cazul unei agresiuni exista cel putin 2 factori implicati: agresorul si agresatul sau victima. Nu explicati ce fel de agresiune a avut loc. In cazul dv.va trebui sa va adresati fie asiguratorului celui vinovat, daca e vorba de accident rutier, fie organelor de politie daca a fost vorba de alt tip de agresiune, unde veti face o plingere. Organele de politie vor efectua cercetarile de rigoare si va vor comunica cine este vinovatul. Acel vinovat stabilit de organele abilitate va fi obligat sa suporte plata spitalizarii si alte eventuale daune pe care le veti solicita, daca este cazul chiar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizarii in caz de autoaccident rutier ancutza2015 ancutza2015 Buna ziua, Ma numesc Incrosnatu Anca si,am o nelamurire in ceea ce priveste plata spitalizarii in caz de autoaccident. In ziua de 24.07.2011 am suferit un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima Popa Liliana Popa Liliana Buna seara, aveti idee daca in cazul unui accident rutier cu victima,care necesita spitalizare,victima trebuie sa plateasca costurile spitalizarii la iesirea ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)