avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata spitalizarii in caz de autoaccident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata spitalizarii in caz de autoaccident rutier

Buna ziua,

Ma numesc Incrosnatu Anca si,am o nelamurire in ceea ce priveste plata spitalizarii in caz de autoaccident.
In ziua de 24.07.2011 am suferit un accident de masina,in urma starii generale de sanatate slaba,fapt ce a reiesit si din analize,am lesinat la volan si m-am autoaccidentat.La vremea respectiva,la iesirea din spital nu mi-a spus nimeni cum stau lucrurile.Nimeni din personalul spitalului.Dupa atata timp,in ziua de 17.01.2015,primesc somatie ca sunt datoare la spitalul judetean Drobeta Turnu Severin cu o suma plus penalizari.Plicul este venit de la Judecatoria in orasul in care locuiesc.
Intrebarea mea este de ce sunt eu vinovata de penalizari daca nu am fost instiintata la momentul respectiv sau in decursul acestor ani?Eu nu am avut cunostinta cum se procedeaza in caz de accident,la momentul respectiv mi s-a cerut doar adeverinta medicala de la locul de munca.Nici acum nu am informatii sigure cum se procedeaza in acest caz.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.

Cel mai recent răspuns: ancutza2015 , utilizator 22:20, 21 Ianuarie 2015
banuiesc ca dvs sunteti asigurata. cred ca datoria nu provine de la spitalizarea dvs, mai ales ca la externare v-ar fi atras atentia daca aveati ceva de plata.
intrebarea este, in urma accidentului dvs ati accidentat pe cineva si acea persoana a avut nevoie de spitalizare? mergeti la un avocat din orasul dvs, cu hotararea instantei, ca sa vedeti care a fost sursa generatoare a datoriei
Buna ziua,

Eram singura in masina,si asa cum am spus am lesinat la volan,Deci autoaccidentare,nu am lovit pe nimeni,am fost singura victima.
Am asigurare de sanatate,si asigurare RCA la masina.
La iesirea din spital nu mi s-a pus nimic in vedere cu privire la plata spitalizarii.
In actele care mi-au fost trimise se specifica clar cheltuieli de spitalizare in urma accidentului.

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli spitalizare - auto-accident? marius_gg marius_gg Buna seara. Intrebarea mea este legata de suportarea cheltuielilor de spitalizare in urma unui accidenta auto, accident cu urmatoare descriere: membrul ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)
Zile de spitalizare după autoaccidentare auto. spitalul mi-a întocmit o foaie de decont, va trebui să le plătesc? anca_filip78 anca_filip78 Buna ziua, Am avut o autotamponare mai exact am intrat intr un cap de pod iar in urma acestui accident eu am o fractura la mâna iar copilul meu in vârstă ... (vezi toată discuția)