As dori sa cumpar un teren pentru care trebuie deschisa succesiunea. Din cate am inteles sotul supravietuitor poate da o declaratie pe proprie raspundere ca nu mai exista alti mostenitori descendenti, cu exceptia unei fiice.
Intrebarea mea e urmatoarea: Daca in urma unei astfel de succesiuni se face vanzarea-cumpararea si intre timp apar alti mostenitori descendenti, ce efect au asupra contractului acest fapt? Succesiunea poate fi anulata? Sau contractul de vanzare cumparare? Sau ei se indreapta asupra vanzatorilor?
trebuie sa tineti cont de modul de dobindire a bunului valorificat: este bun comun fostilor soti; este bun propriu a sotului supravetuitor; este bun propriu a sotului decedat. teoretic ati putea cumpara in conditiile postate, sotul supravetuitor detinind o cota de 5/8 din bunul instrainat.
Daca dobanditi terenul respectiv dupa efectuarea succesiunii si cum trebuie (act autentic, extras de Carte Funciara dupa cateva zile), atunci ati procedat, in calitatea Dvs. de vanzator cu buna credinta si sunteti proprietarul terenului respectiv.
Dupa pararea mea potentiala problema terbuie rezolvata intre mostenitori pentru a pastra siguranta circuitului civil.
este bun comun ambilor soti..si eu ca si cumparator nu am cunostinta de existenta altor mostenitori descendenti, de asta vroiam sa stiu in conditiile in care cumpar terenul indeplinind toate conditiile legale..acest contract mai poate fi atacat? Daca implica vreun potential risc pentru mine ca si cumparator aparitia altor mostenitori descendenti.
daca este bun dobindit in timpul casatoriei, existind un singur mostenitor sotul supravietuitor are o cota de 5/8 din bun. acest lucru ii da posibilitatea instrainarii sub conditia obtinerii acordului celuilalt comostenitor sau a unei garantii de evictiune. un avocat"istet" va poate intocmi un contract de vinzare cumparare.
Mostenire
Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ... (vezi toată discuția)