avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ceilalti doi sa nu-l atace la succesiune? va multumesc.
Datele sunt insuficiente.
Sunteti sot supravietuitor sau ati obtinut dreptul de proprietate asupra casei in urma divortului.
Puteti face un act de vinzare cumpare cu clauza de intretinere numai dac sunteti proprietar , sau act de vinzare cumparare .
Testamentul poate fi atacat dupa decesul dv.
Donatia de asemeni.
Daca sunteti sot supravietuitor puteti sa vindeti cota parte , care se afla in indiviziune cu ceilati comostenitori , iar dupa deces se poate ataca in instanta de ceilalti comostenitori.
Reveniti cu mai multe date .
>Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ceilalti doi sa nu-l atace la succesiune? va multumesc.

>Datele sunt insuficiente.
>Sunteti sot supravietuitor sau ati obtinut dreptul de proprietate asupra casei in urma divortului.
>Puteti face un act de vinzare cumpare cu clauza de intretinere numai dac sunteti proprietar , sau act de vinzare cumparare .
>Testamentul poate fi atacat dupa decesul dv.
>Donatia de asemeni.
>Daca sunteti sot supravietuitor puteti sa vindeti cota parte , care se afla in indiviziune cu ceilati comostenitori , iar dupa deces se poate ataca in instanta de ceilalti comostenitori.
>Reveniti cu mai multe date .
>>Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ceilalti doi sa nu-l atace la succesiune? va multumesc. am un apartament si o masina facute impreuna cu sotia care traieste. ma refer la cota parte ce mi-se cuvine din aceasta avere. pot sa o vind unui singur copil fara ca ,dupa decesul meu, ceilalti doi sa-l atace in justitie.
Daca o doamna a cumparat un imobil si trei saptamani dupa ce l-a cumparat sotul ei a decedat, este considerat acest imobil "bun obtinut in comun in timpul casatoriei" si astfel mostenitorii decedatului au drept la el? Va multumesc.

Bunul dobindit in timpul casatoriei este bun comun , sotiei dupa decesul sotului ii revine cota de 1/2 si intra in concurs cu ceilalti descendenti(copiii defunctului) pentru cota de 1/2.
>Daca o doamna a cumparat un imobil si trei saptamani dupa ce l-a cumparat sotul ei a decedat, este considerat acest imobil "bun obtinut in comun in timpul casatoriei" si astfel mostenitorii decedatului au drept la el? Va multumesc.
>
>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, contract de vanzare cumparare cu contract de intretinere alexa99 alexa99 Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. cum se imparte o casa intre mostenitori in urmatoarea situatie: casa este DOAR pe numele ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune mostenire baietzika baietzika daca in timpul casatoriei unul dintre soti cumpara un apartament exclusiv pe numele sau. la decesul sotului nenumit ca si proprietar la succesiune intra si ... (vezi toată discuția)