avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare teren aflat in proprietatea/administrarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare teren aflat in proprietatea/administrarea MSP

poate fi recuperat un teren care a apartinut familiei si care momentan se afla in proprietatea si administrarea Ministerului Sanatatii Publice? casa bunicilor a fost demolata si in locul ei a fost construita acum cca. 40 de ani o cresa, devenita inte timp dispensar uman. cladirea nu mai poate fi folosita momentan datorita degradarii. primaria orasului incearca sa recupereze dispensarul si sa-l aduca in administrarea proprie, in vederea vanzarii, cu destinatia cabinete medicale. mai poate fi recuperat terenul?

Robert S.
Cel mai recent răspuns: Robert S. , utilizator 13:04, 7 Iunie 2010
Doar daca ati depus cerere in baza legii 10/2001. In caz contrar, nu puteti introduce actiune in revendicare imobiliara in baza dreptului comun (exista o decizie a ICCJ in acest sens).
tata a depus cerere, dar vreau sa stiu daca intra sub incidenta legii 247/2005 care spune la art.I, pct. 18 (38)..."se restituie in natura si terenurile pe care, ulterior preluarii abuzive, s-au edificat constructii autorizate care nu mai sunt necesare unitatii detinatoare daca persoana indreptatita achita acesteia o despagubire reprezentand valoarea de piata a constructiei respective stabilita potrivit standardelor internationale de evaluare"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren mondi mondi Exista un teren care a apartinut bunicului meu si pe care s-a construit cu cca 80 de ani in urma o scoala, care a existat pana in toamna 2014, iar de cateva ... (vezi toată discuția)
Tva vânzare clădire veche de la firmă la asociat unic RLIV RLIV Sunt administrator si asociat unic la un SRL plătitor de TVA cu activitate de comerț cu amănuntul.Am cumparat in 2004 o casă de la o persoană fizică ... (vezi toată discuția)
Proprietar sau nu? In 1968, o familie a ocupat abuziv o suprafata de teren, proprietatea statului, pe care a edificat ulterior o constructie. In acelasi an, i s-a incheiat un ... (vezi toată discuția)