avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren

Exista un teren care a apartinut bunicului meu si pe care s-a construit cu cca 80 de ani in urma o scoala, care a existat pana in toamna 2014, iar de cateva luni cladirea s-a demolat. Mama mea, care intre timp a murit, nu a revendicat acest teren la momentul legilor funciare, intrucat exista scoala.
Se mai poate revendica acest teren acum?
Cel mai recent răspuns: Lorien , utilizator 00:57, 22 Aprilie 2015
Nu se mai poate revendica, pentru terenurile agricole ultimul termen era in anul 2005 (legea 247/2005), pentru terenurile intravilane neagricole ultimul termen era in 2003 (legea 10/2001) ... in sens larg exista posibilitatea de revendicare conform dreptului comun, care este imprescriptibila, insa in practica nu se admit astfel de cereri daca nu au fost solicitate drepturiile conform legilor speciale de retrocedare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30 ha teren agricol intrare in posesie-mostenire bibili bibili daca au trecut 8 ani de la decesul matusii mele mai pot revendica cele 30 ha . Unchiul meu a fost chiabur si a avut 40 ha din care 10, cat a trait matusa, le-a ... (vezi toată discuția)
Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)
Revendicare. petru71 petru71 de curind,am aflat de existenta unor proprietati care au apartinut ascendentilor directi,si nu au fost revendicate pina in momentul de fata...se mai pot ... (vezi toată discuția)