avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 30 ha teren agricol intrare in posesie-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

30 ha teren agricol intrare in posesie-mostenire

daca au trecut 8 ani de la decesul matusii mele mai pot revendica cele 30 ha . Unchiul meu a fost chiabur si a avut 40 ha din care 10, cat a trait matusa, le-a vandut apoi ea a murit si nu mai stim nimica de celelalte 30 nici titlu nu a mai primit.Mentionez ca sunt stranepoata, mama mea e nepoata si traieste, iar unchiul meu a avut un nepot dar nu stim daca a revendicat terenurile.
bianca_lucaciu@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:57, 26 Octombrie 2010
Verificati la primaria din localitatea unde s-au aflat terenurile daca si cine a formulat cerere de retrocedare, pentru ca legea 247/2005 a avut ca ultima zi de depunere a cererilor 30.11.2005. In conditiile in care nu a cerut nimeni diferenta de teren, nu va ramane la indemana decat instanta, si anume o actiune in revendicare imobiliara contra comisiei locale, insa fara cerere depusa in termen, sansele de castig sunt destul de reduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.Bunicii nostei au avut 40 ha teren si noi nu am facut cerere numai pe 10 ha.Ar mai fi vreo posibilitate sa recuperam restul de 30 ha teren? (vezi toată discuția)
Revendicare. petru71 petru71 de curind,am aflat de existenta unor proprietati care au apartinut ascendentilor directi,si nu au fost revendicate pina in momentul de fata...se mai pot ... (vezi toată discuția)