Mie si fostului meu sot ni s a facut un contract de vanzare -cumparare cu uzufruct viager.Dupa divortul nostru ,persoana respectiva vrea sa ne strice actul(nu atat mie ,cat fostului sot).Fostul sot a plecat de aproximativ 3 luni in strainatate.
Care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez (batranica vrea sa mi faca doar mie act sau parintilor mei)?
Multumiri.
Indiferent cine o face, nudul proprietar sau uzufructuarul, contractul de vanzare-cumparare nu se poate revoca, nici rezolvi decat daca avea initial pact comisoriu care nu a fost respectat.
Eventual se putea solicita anularea, dar doar daca au existat la semnare vicii de consimtamant sau a lipsit discernamantul etc.
Daca intenteaza actiune nudul proprietar (banuiesc ca sunteti dvs si sotul) eventual va consolidati dreptul de proprietate, pt ca nu puteti cere ca actul sa fie rezolvit, ci doar uzufructul stins ( in temeiul abuzului de drept probabil).
Daca intenteaza actiune uzufructuarul...ce sa mai zic, ca va fi respinsa din start...
Luati legatura cu un avocat, care va va explica pe documente, mai exact.
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)