avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfacerea unui act de vanzare -cumparare cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfacerea unui act de vanzare -cumparare cu uzufruct viager

Mie si fostului meu sot ni s a facut un contract de vanzare -cumparare cu uzufruct viager.Dupa divortul nostru ,persoana respectiva vrea sa ne strice actul(nu atat mie ,cat fostului sot).Fostul sot a plecat de aproximativ 3 luni in strainatate.
Care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez (batranica vrea sa mi faca doar mie act sau parintilor mei)?
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:43, 8 Aprilie 2010
trebuie sa mergeti la notar cu batrinica sa denunte actul de vanzare -cumparare,apoi se poate face altul pe numele dv daca sunteti divortata
Se poate revoca/anula doar in instanta.
Dar nu cred ca aveti sanse.
revocarea o va face proprietara de drept a apartamentului,nu eu.Nici asa nu sunt sanse?
Indiferent cine o face, nudul proprietar sau uzufructuarul, contractul de vanzare-cumparare nu se poate revoca, nici rezolvi decat daca avea initial pact comisoriu care nu a fost respectat.
Eventual se putea solicita anularea, dar doar daca au existat la semnare vicii de consimtamant sau a lipsit discernamantul etc.

Daca intenteaza actiune nudul proprietar (banuiesc ca sunteti dvs si sotul) eventual va consolidati dreptul de proprietate, pt ca nu puteti cere ca actul sa fie rezolvit, ci doar uzufructul stins ( in temeiul abuzului de drept probabil).
Daca intenteaza actiune uzufructuarul...ce sa mai zic, ca va fi respinsa din start...

Luati legatura cu un avocat, care va va explica pe documente, mai exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Atacarea in instanta a dreptului de uzufruct paula22 paula22 Daca s-a incheiat un contract de proprietate cu uzufruct,noii proprietari pot ataca in instanta clauza in care fostii proprietari raman cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)