avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa procedez?

Sunt proprietara de 11 ani a unei garsoniere .Tot de 11 ani am inchis capatul terminal al holului blocului,cu o usa,respectand acordul verbal al tuturor vecinilor la acea data. Astfel,am creat o boxa care se afla intre unul dintre peretii garsonierei mele si un perete al vecinului de vis-a-vis si nimeni,indiferent de proprietarii care au fost de-alungul timpului la garsonierele vecine,nu a avut vreo obiectie.Aceasta nu afecteaza libera circulatie a vreunui vecin,din cei patru care locuim pe acelasi palier.Garsoniera aflata vis-a-vis a fost vanduta de aproximativ un an ,iar acum noul proprietar imi solicita desfiintarea acestui spatiu,tip boxa,desi i-am aratat ca peretele dumnealui e liber,fara a sprijini sau depozita corpuri pe el.
Doresc sa stiu daca este legala cererea sa,cine are dreptul sa imi impuna acest fapt si ce pot face eu pentru a mentine boxa asa cum a fost posibil si pana acum.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:52, 7 Aprilie 2010
din pacate, pentru o astfel de modificare a spatiului comun aveti nevoie de acordul scris al comitetului executiv (eventual contra unei chirii) si acordul celor direct afectati. chiar dvs ati afirmat ca ati avut doar acordul verbal, ori asa ceva nu poate fi probat in instanta.
Boxa Dv. este construita pe proprietatea comuna si vecinul Dv. are tot dreptul sa va ceara desfiintarea ei. Daca ati obtinut avizul de a v-o construi acolo de la comitetul executiv (aprobare semnata de presedintele asociatiei) si acordul semnat al vecinilor de palier, atunci sunteti in legalitate
.
Ca sa intrati in legalitate v-ar trebui:
- avizul comitetului executiv;
- aprobarea semnata a vecinilor de palier
- si eventual o chirie pentru folosinta spatiului comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)
Modificari constructie parti comune si individuale Elidor Elidor In cadrul asociatiei de proprietari: 1. un proprietar a inceput demolarea unui perete despartitor intre 2 boxe (una in proprietate si alta cu chirie de la ... (vezi toată discuția)