avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma de recuperare, creante cedate, credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma de recuperare, creante cedate, credit ipotecar

Buna ziua. In 2007, am cumparat impreuna cu sotul o casa, pentru care am dat 100000 euro avans si inca 110000 euro credit ipotecar de la BCR, pentru care am platit initial o rata de 850n euro, apoi a ajuns la 1120 euro, asta fara sa ne cheme banca la negocieri sau sa ne anunte in prealabil. Am platit ratele pana anul trecut cand , veniturile sotului s-au micsorat simtitor de mult, si am ramas in urma cu plata ratelor. Dar am facut ce am putut si am reusit sa ne punem al zi, apoi am ramas iar in urma cu ratele, mentionez ca in momentul de fata avem o intarziere de 120 zile, timp in care nu am reusit sa platim intreaga rata lunara ci doar parte din aceasta. Ne-au venit acasa scrisori de la o firma cum ca ei ar fi acum detinatorii creditului nostru, iar dupa aprox o luna au venit alte scrisori de la o firma care la fel ziceau ca au cumparat creditul de la . Banca nu ne-a notificat in nici un caz de nimic. Am sunat la banca la fiecare scrisoare si ni s-a spus ca nu inseamna nimic, sa platim in continuare la ei. A venit si o hotarare judecatoreasca care zicea ca a fost respinsa cererea facuta de cea de a doa firmaL de afi trecuta in CF-ul de pe casa, proces care a avut loc fara sa stim de el..... Acum ne suna incontinuu de la firma Sc Colect SRL sa incercam sa ne punem la zi cu platile, zic ei ca poate vor trece creditul inapoi la BCR....dar cum ne-am interesat ce am vazut e ca aceatsa firma e mai rau decat camatarii, ca in majoritatea cazurilor vin sa platesti intreg creditul in 12 luni, altfel de executa. Intrebarea mea este: Poate sa nu se ia in consideraree contractul semnat cu banca pe 25 de ani, si sa vina ei sa platesti un credit in 12 luni (lucru imposibil de realizat avand in vedere valoarea mare a creditului); are rost sa platesc in continuare ratele sa facem eforturi mari sa ne punem la zi daca ei tot te pot forta sa rambursezi creditul in vans. Avem 2 copii mici de 3 ani si respectiv 10 luni, si mi se pare mie ca vom ramane pe drumuri. Sotul meu zice sa facem tot posibiluil sa platim, asta insemnand sa mergem sa lucram in strainatate, separati unii de altii, dar eu cred ca oricum nu aveam nici o solutie cu aceata firma de recuperare. Va rog frumos, astept un sfat ....
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
thtt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 22:20, 7 Aprilie 2010
din moment ce acel contract cu banca a fost reziliat, creditoarea dvs in momentul acesta este aceasta a doua firma de recuperari. acest credit nu se "intoarce" la banca.
incercati sa faceti tot posibilul, sa nu ajungeti la executare silita.
Parerea mea este ca ar trebui sa consultati un avocat specializat in astfel de probleme si poate ca mai aveti sanse daca va intra in vigoare si legea falimentului persoanelor fizice.
sunteti sigura ca contractul de credit a fost cesionat?? eu cred ca firma de recuperare este doar mandatata de banca ... este diferenta enorma intre cesiune si mandatare:">

firma de recuperare nu poate executa silit locuinta. ipoteca este in favoarea bancii ... luati legatura cu un avocat si incercati sa platiti cat mai mult din datorie ... nu este inca totul pierdut ... si chiar mai mult avand in vedere valoarea platita este de peste 50% din valoarea reala a ipotecii puteti incerca o restructurare a creditului, astfel putand obtine o rata mai mica si va extindeti cu creditul inca cativa ani (ar fi o solutie pt moment ...). din cate stiu bcr contra cost (vreo 30euro), daca valoarea ipotecii permite acorda astfel de posibilitati ... sau perioada de gratie sa va redresati financiar.


succes!
Buna seara user thtt

interventie moderator

Va rog stergeti din mesajul dvs. denumireile societatilor implicate in discutie.Ati incalcat Regulamentul de postare si riscati sa va fie sters mesajul.
Multumesc si o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ratelor bancare-urgenta !!!! Mihta Mihta VA rog sa ma ajutati cu un sfat! In luna octombrie 2008 am obtinut un credit ipotecar in val de 60.000 euro. Am achizitionat un apartament in valoare de 77.000 ... (vezi toată discuția)
Banci si recuperatori danaurica danaurica Buna seara, personal am doua credite la o banca (unul ipotecar luat impreuna cu sotul) si la alta banca mai exista pe numele lui si eu ca si coplatitor un ... (vezi toată discuția)
Bcr m-a inselat Barbarosa Barbarosa In urma cu 4 luni am inceput demersurile pentru obtinerea unei linii de credit in valoare de 30.000 EURO la BCR sector 6. Pe parcursul acestor 4 luni am ... (vezi toată discuția)