avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banci si recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banci si recuperatori

Buna seara,
personal am doua credite la o banca (unul ipotecar luat impreuna cu sotul) si la alta banca mai exista pe numele lui si eu ca si coplatitor un alt credit. La prima banca am obtinut o reesalonare si sunt cu amandoua ratele la zi.La cealalta banca sotul meu nu a mai obtinut reesalonare desi ne-am facut dosar, deoarece el si-a dat demisia de unde a lucrat avand promisiunea unui loc de munca mai bine platit.Am platit in decembrie 50 euro si in ianuarie 150 din ratele de 200.Am primit o notificare in legatura cu creditul si firma de recuperari ne-a cerut ca pana in 31 sa achitam 500 si ceva de euro restante, dar nu avem cum. Sa fac o notificare catre banca sa cer din nou reesalonare?Ei ziceau ca nu se poate numai daca achit restanta si nici atunci nu e sigur.Apartamentul e girat pentru celalalt credit, iar alte bunuri, inafara de mobila, tv, frigider si ce mai are omul in casa nu sunt.Nu stiu cum sa procedez si nici ce pot faca in situatia asta.Pot executa apartamentul?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 09:02, 1 Februarie 2011
cat valoarea creditului ipotecar e mai mare fata de valoarea ap si va platiti ratele,alt creditor nu va putea executa ap.
va vor pune poprire pe salariu (1/3)si dvs in calitate de coplatitor si sotului, cand va avea salariu.
Am si eu o situatie si am nevoie de o indrumare: fratele meu a facut in 2006 un credit la o banca (6000lei) in acel moment fiind "pacalit" cu o "promotie"; prima luna a avut de platit o rata de vreo 70lei dupa care banca a modificat dobanda si rata a ajuns la 120 lei. Evident ca nu a avut nimic de zis. In momentul semnarii creditului s-a semnat si o polita de asigurare cu asiguratorul bancii valabila DOAR in caz de deces.
Din luna mai el este in concediu pentru ingrijirea copilului (evident i-a scazut indemnizatia de la 800 la 680 lei) iar cumnata mea a ramas fara serviciu inca inainte de a naste; nu au mai putut plati rata, au vorbit la banca, telefonic li s-a "aprobat" o amanare, dar, dupa doua luni, incep sa primeasca scrisori si telefoane de la o firma de recuperare, firma mandatant al ASIGRATORULUI(!), care le pretinde plata integrala a ceea ce a mai ramas din credit. Nu mai spun ca oamenii sunt foarte bine informati: stiu la ce banca are fratele meu cont deschis, in ce data i se vireaza indemnizatia si cat este ea.... ultima scrisoare pe care au trimis-o nu spune decat pe un rand bolduit ca "impotriva dvs. initiem procedura judiciara!"
Intrebarea mea este ce drept are asiguratorul sa initieze aceasta procedura atat timp cat polita de asigurare nu viza decat decesul? Am citit si rascitit contractul de asigurare si nu exista nicaieri un paragraf care sa evidentieze acest lucru. In plus prin contract fratele meu nu si-a dat in nici un fel acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal nici bancii nici asiguratorului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar împreună cu soțul (el titular iar eu coplătitorul), în rate fiind inclusă și o asigurare de deces. de ce nu a luat banca în considerare asigurarea? cezyochi cezyochi Bună ziua.In 2006 am facut un credit ipotecar impreuna cu sotul(el fiind titularul iar eu coplătitorul),in rate fiind inclusa si o asigurare.Am citit acum ... (vezi toată discuția)
Credit bancar + asigurare de viata eleonor eleonor Creditul bancar este facut de sot Dragoescu Ion si asigurarea de viata s-a facut pentru persoana mai tanara Dragoescu Lucretia si creditul este un caz de deces ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)