avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Credit ipotecar împreună cu soțul (el titular iar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Credit ipotecar împreună cu soțul (el titular iar eu coplătitorul), în rate fiind inclusă și o asigurare de deces. De ce nu a luat banca în considerare asigurarea?

Bună ziua.In 2006 am facut un credit ipotecar impreuna cu sotul(el fiind titularul iar eu coplătitorul),in rate fiind inclusa si o asigurare.Am citit acum contractul de asigurare si scrie si ...că in caz deces...In urmă cu 3 ani sotul a decedat,eu fiind divortata de el,dar am platit ratele in continuare si ramanand in apart.Intrebarea mea este:cum ramâne cu asigurarea?mai am dreptul sa cer asa ceva atata timp cat eram divortati la data decesului chiar daca plateam si atunci ratele si platesc si acum?multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 21:32, 24 Martie 2018
Scrie ca in caz de deces ce anume? Asiguratorul plateste primele restante? Asigurarea a fost cesionata in favoarea creditorului sau a ramas in beneficiul dvs? Care a fost data exacta a decesului? Ati notificat decesul asiguratorului? Ati continuat sa platiti atat primele de asigurare cat si rata la credit?
In caz de deces,asiguratorul va plati bancii suma reprezentand soldul creditului.am continuat sa platesc rata la credit la care se adauga si asigurarea...acum vorbesc prima data despre aceasta...a decedat pe 19.08.2015. Am fost atunci la banca si am anuntat ca a decedat dar nu mi-a cerut nici macar un certificat de deces...mi-au zis doar sa platesc ratele in continuare...

Cornelia Dayes a scris:

Scrie ca in caz de deces ce anume? Asiguratorul plateste primele restante? Asigurarea a fost cesionata in favoarea creditorului sau a ramas in beneficiul dvs? Care a fost data exacta a decesului? Ati notificat decesul asiguratorului? Ati continuat sa platiti atat primele de asigurare cat si rata la credit?

Am inteles.
Divortul nu are a face cu plata ratelor sau cu faptul ca datoria ar fi trebuit platita din suma asigurata. Cel putin nu pare din descrierea dvs,
O actiune impotriva asiguratorului s-ar fi prescris in doi ani de la producerea evenimentului asigurat (decesul), cred ca trebuie sa se uite cineva peste acte, poate au fost niste incunostiintari? S-au facut plati partiale sau in limita sumei asigurate daca aceasta a fost mai mica decat creditul ramas de achitat catre banca? Ati incercat sa cereti bancii un extras care sa arate sumele care s-au platit si cele care mai sunt de plata acum?
Dificil de spus cu certitudine fara a vedea contractele de creditare si asigurare precum si decizia de divort, daca aveti in continuare dubii, functie de zona in care locuiti cred ca ar trebui sa mergeti cu tot pachetul de documente la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar + asigurare de viata eleonor eleonor Creditul bancar este facut de sot Dragoescu Ion si asigurarea de viata s-a facut pentru persoana mai tanara Dragoescu Lucretia si creditul este un caz de deces ... (vezi toată discuția)
Credite asigurate dututironeac dututironeac Sora mea a facut un credit la banca,creditul are act de asigurare incheiat cu o firma de asigurare.a platit cateva rate si in urma unui accident a ... (vezi toată discuția)
Despagubire credit de nevoi personale daniela1980 daniela1980 in afara de acoperirea creditului de la banca mostenitorul mai primeste si el bani? (vezi toată discuția)