avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite asigurate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite asigurate

Sora mea a facut un credit la banca,creditul are act de asigurare incheiat cu o firma de asigurare.a platit cateva rate si in urma unui accident a decedat.Sotul nu a girat-o,deci nu este coplatitor.In situatia de fapt,as ruga sa-mi spuneti,daca suma imprumutata si asigurata se v-a suporta de asigurator? si daca da,se v-a plati numai creditul sau si dobanzile cu comisioanele?Sau ce alceva se poate intampla. multumesc.
Cel mai recent răspuns: dututironeac , utilizator 22:10, 18 August 2012
Buna seara
In cazul in care sora d-stra avea o asigurare de viata cesionata in favoarea bancii, trebuie sa duceti la banca certificatul de deces sa solicitati un document din care sa reiasa ca banca a fost instiintata(nr de inregistrare pentru orice eventualitate).
Restul e treaba bancii, dumnevoastra nu trebuie se platiti nimic in cazul in care pana la data decesului ratele erau platite la zi.
Banca va inainta dosarul asiguratorului si va recupera de la acesta banii.
Cu stima
Multumesc f. mult.NB.
O intrebare.Asigurarea ptru.creditul acordat este acelas lucru cu ce spuneati mai sus,adica asigurare cesionata in favoarea bancii? multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare credit in caz de deces CatalinaLuca CatalinaLuca Buna ziua, In anul 2008 am facut un credit la o banca .Sotul meu era imprumutat iar eu (sotia lui) girant coplatitor.In septembrie 2013 sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar împreună cu soțul (el titular iar eu coplătitorul), în rate fiind inclusă și o asigurare de deces. de ce nu a luat banca în considerare asigurarea? cezyochi cezyochi Bună ziua.In 2006 am facut un credit ipotecar impreuna cu sotul(el fiind titularul iar eu coplătitorul),in rate fiind inclusa si o asigurare.Am citit acum ... (vezi toată discuția)
Rambursand anticipat tot creditul ramas am sansa sa recuperez platile facute pentru asigurare? relav_2010 relav_2010 Am in vedere posibilitatea rambursarii anticipate a intregii sume datorate in acest moment unei banci (am platit 3 ani pana in prezent, creditul fiind ... (vezi toată discuția)