Buna ziua!Am nevoie urgent de ajutor....mi-a expirat buletinul in 09februarie2010....trebuie sa ajung acasa saptamana viitoare ce po sa fac pot trece vama????Va rog sa ma ajutati!!PS nu am pasaport ,,,am buletin de italia ca rezident,,,si sunt in italia!!!:((:((
Multumesc frumos de raspuns!! As dori sa stiu daca pot ajunge in Romania fara sa merg la consulat pentru ca nu am timp indeajuns,daca pot trece cu certicatul de nastere s-au cu buletinul expirat,s-au buletinul de Italia,dupa care il refac in Romania!!!!
Nu o sa va lase nici sa iesiti din Italia nici sa intrati in Romania fara carte de identitate sau pasaport. Cu certificatul de nastere nu se poate, cartea de identitate e expirata si or sa observe sigur politistii de frontiera, mai ales daca o scaneaza. Cartea de rezident va ajuta doar acolo sa munciti si sa locuiti legal.
Mergeti la consulat, e posibil sa va dea documentul in aceeasi zi.
Am sunat la consulat si mi-au spus ca nu pot primi acel act decat in 27aprilie iar eu saptamana viitoare trebuie sa plec:( si am decis sa sun si la vama in Romania la politia de frontiera iar cei de acolo mi-au spus ca pot trece linistita,eu incerc asa sper sper sa pot trece .....doar nu ma lasa acolo??:((Multumesc frumos pt toate raspunsurile in caz de ceva va mai contactez!!PS cat dureaza sa imi fac buletinul la urgenta si cat ma costa????daca ma puteti ajuta:)