avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... forta majora conform art 71 din codul de procedura ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

forta majora conform art 71 din codul de procedura fiscala

In codul de procedura fiscala este prevazut la art 71 cazul de forta majora si cazul fortuit.,,termenele prevazute de lege pentru indeplinirea obligatiilor fiscale, dupa caz, nu incep sa curga sau se suspenda in situatia in care indeplinirea acestor obligatii a fost impiedicata de ivirea unui caz de forta majora sau a unui caz fortuit". Ma puteti lamuri daca actuala criza financiara ar putea fi invocata ca si caz de forta majora in situatia neplatii la termen a obligatiilor fiscale?
Cel mai recent răspuns: melyse01 , utilizator 15:13, 12 Aprilie 2010
Buna seara.
In lipsa de aceste prevederi in Codul de procedura fiscala , se utilizeaza notiunea de caz fortuit si forta majora din legea generala, adica Codul civil.
Criza economica nu cred ca intra in aceste categorii de caz fortuit sau forta majora .
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
criza economica nu este un caz de forta majora
Multumesc pentru raspunsuri.

Mi-am pus aceasta intrebare dupa ce am vazut ca in unele procese in care debitor este statul, juristii invoca criza financiara ca un caz de forta majora pt. neplata sumelor si a penalitatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a4200 case de marcat perioada coronavirus Andrei_B3001 Andrei_B3001 Detin un stand intr-un centru comercial. Acum, in perioada coronavirusului, centrul comercial este inchis (este sigilat si nu are voie nimeni sa intre). Eu am ... (vezi toată discuția)
Criza economica - caz de forta majora! ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua! Nu mi-a venit sa cred cand angajatorul a invocat criza economica - caz de forta majora care ii da posibilitatea modificarii unilaterale a CIM - ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare forta majora coronavirus sorinion61 sorinion61 Buna ziua, Acum 2-3 saptamani, 1 luna am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentu o casa si am dat avans 10% din pretul imobiliului. Cand am ... (vezi toată discuția)