avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criza economica - caz de forta majora!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criza economica - caz de forta majora!

Buna ziua!

Nu mi-a venit sa cred cand angajatorul a invocat criza economica - caz de forta majora care ii da posibilitatea modificarii unilaterale a CIM - respectiv salariu in conditiile unui program de munca normal. Am citit CM si forta majora inseamna cu totul si cu totul altceva. Voi ce parere aveti, poate instanta sa accepte cariza economica ca fiind caz de forta majora? Cine l-a impiedicat pe angajator sa nu restructureze posturile si sa nu cheme salariatul la negociere, iar daca acesta era de acord totul era ok. Dar sa iei decizia unilateral, invocand criza economica - forta majora?
Cel mai recent răspuns: Ana Popescu , Consilier juridic 12:26, 23 Noiembrie 2010
Criza economica nu poate constitui caz de forta majora ....:)
Eu stiu asta. Sper din tot sufletul ca si instanta va stii asta.
Daca se va lua dupa terminologie sigur ca stie ... :)
Cautand pe net am observat ca au mai fost cazuri in care s-a invocat criza ca forta majora, dar in contractele dintre parti nu in cazul CIM. Ma rog, eu voi solicita angajatorului sa demonstreze in ce mod acest caz de forta majora a impiedicat convocarea salariatilor pentru renegocierea salariului. Si mai ales cu o societatea care a avut investitii in cursul anului 2009 poate invoca, "criza ca forta majora".
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ClaudiaN, utilizator
Una este sa se invoce forta majora intr-un contract ca si cauza de neexecutare a clauzelor contractuale si alta este sa se invoce forta majora intr-un c.i.m. (fapt nemaiintalnit pana acum).

Alte discuții în legătură

Criza - forta majora ?! magyari magyari Societatea x activeaza in domeniul auto, domeniu care este unul dintre cele mai afectate de criza. Din cauza lipsei vanzarilor, sunt mai multe contracte care ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere PasatGeorge PasatGeorge Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema. Am incheiat un contract de inchiriere, avand ca obiect un teren agricol in suprafata de 30Ha, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Amânare plata chirie srl teodorasirb2019 teodorasirb2019 Buna ziua! Îmi puteți spune dacă proprietarul unui spațiu are dreptul sa refuze certificatul stării de urgenta prin care se face dovada ca exista ... (vezi toată discuția)