avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare data plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare data plata salariu

Buna ziua,

modificarea datei de plata a salariului, presupune incheierea unui act aditional la cim-ul angajatilor, sau este de ajuns mentionarea respectivei schimbari in regulamentul intern al societatii?
Admiistratorul trebuie sa dea o decizie interna in acest sens?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 17:57, 7 Aprilie 2010
Este mai bine incheierea unui act aditional in acest sens .. bineinteles, modificarea datei de plata a salariilor putand fi mentionata si in R.I. al societatii.
cf art 17 Codul muncii, orice modificare la CIM se face prin act aditional.
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Modificarea salariului se poate face numai prin act aditional la CIM semnat de catre ambele parti(angajat si angajator).
B-)
Este vorba despre modificarea datei de plata a salariului si nu a salariului ....;)
Chiar si data de plata a salariului este prevazuta in CIM , deci orice modificare a CIM presupune incheierea unui act aditional la CIM.:)

Alte discuții în legătură

Schimbarea modalitatii de salarizare smeagull smeagull Buna ziua, Situatie: angajator cu cca 30 salariati, la care plata salariului se face de 2 ori pe luna. Angajatorul este nevoit sa schimbe acest lucru - nu ... (vezi toată discuția)
Modificare cim? aartist aartist Buna ziua, Am un salariat care pe langa salariul de baza, beneficiaza de un spor de 15% din salariul de baza si anume spor sistematic peste program. Avand in ... (vezi toată discuția)
Ccm 2011 lacramioaragologan lacramioaragologan BUNA ZIUA, as vrea sa stiu daca avem un contract colectiv in derulare din 2010 trebuie sa facem act aditional cu noile prevederi din codul muncii? se ... (vezi toată discuția)