avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Obstructionare in activitatea consilierului juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Obstructionare in activitatea consilierului juridic

Dragi colegi, de curind am reusit sa ma incadrez, prin concurs, intr-o institutie publica. Insa bucuria a fost de foarte scurta durata, deoarece m-am trezit prins in mijlocul unor lupte nefiresti. Cu putin timp inaintea angajarii mele, a fost numit si directorul institutiei, in urma unui concurs de proiecte de management. Inainte de aceste schimbari, institutia era condusa de o "sfanta treime" condusa de contabilul sef, liderul de sindicat (sotul contabilului sef) si referentul de la resurse umane, directorul anterior avea rol pur "decorativ". Problemele cu care ma confrunt sunt urmatoarele:
- monitoarele oficiale se primesc si se arhiveaza la referentul de la resurse umane, a carui opinie este ca acestea sunt documente "confidentiale" !!!
- dupa ce am facut scandal, noul director a dispus sa-mi fie asigurat accesul la monitoare, cu alte cuvinte eu pot sa solicit un anumit monitor, iar daca referentul considera ca este o cerere intemeiata, mi-l imprumuta !
- am solicitat sa vad organigrama institutiei si statul de functii care vor fi inaintate autoritatii tutelare spre aprobare si mi s-a raspuns de catre contabilul sef ca sunt "documente confidentiale"
- la cererea unor angajati, am studiat posibilitatea ca acestia sa obtina - prin derogare aprobata de ministru - anumite cresteri salariale si le-am prezentat acestora faptul ca indeplinesc conditiile legale si ce trebuie sa contina dosarul care trebuie inaintat de institutie in acest sens. Drept urmare, liderul de sindicat (!!!) a facut plingere impotriva mea la director pentru ca imi depasesc atributiile si pun oamenii pe drumuri degeaba si ii fac pe cei de la resurse umane si contabilitate sa-si piarda timpul cu intocmirea acelor dosare.
Practic in fiecare zi ma lovesc de aceste "masinatii" iar Directorul institutiei nu ia nici o masura. Ce altceva, in afara demisiei, mai pot sa fac?
- exista vreu act normativ care mentioneaza ca monitoarele oficiale se arhiveaza in original la biroul juridic?
- exista vreun act normativ care stabileste normativele de personal, criteriile de constituire a compartimentelor si statele de functii pentru institute publice?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 13:15, 9 Februarie 2007
Prima lege pe care ar trebui sa o ai in vedere este Lg. 188/1999.
Orice institutie trebuie sa aiba un ROF - Regulament de organizare, un Regulament de ordine interioara.
Acolo gasesti ce te intereseaza.

Din pacate, cam toti consilierii juridici la stat se lovesc de problemele astea:(
In afara de demisie ai mai putea sa tai frunza la caini, o vreme, pe banii lor, blindandu-te cu tot felul de rapoarte si informari catre posesorii de scaune din institutia cu pricina din care sa rezulte imposibilitatea solutionarii problemei X sau Y, in mod corect si la timp pentru ca in opinia "desteptaciunilor " lor sau a unora din ei, un monitor oficial oficial a ajuns document "confidential" (Doamne fereste!) Si daca le vine ideea de a-ti desface ei contractul de munca pentru ca ai taiat frunza la caini, atunci, pe baza rapoartelor si informarilor te poti alege si cu o reintegrare in functie, doar asa de dragul de a le demonsta ca stiai ce spui. (dupa care iti poti da tu demisia ca bomboana pe coliva. EU una asa as proceda).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referent de specialitate in resurse umane gby1970 gby1970 Buna ziua! Am o nelamurire, nu gasesc nicaieri ce studii sunt agreate pentru ocuparea postului de referent de specialitate in resurse umane. O diploma de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane Isac_90 Isac_90 Lucrez intr-o institutie publica, fuctionar public - referent la compartimentul resurse umane. In organigrama la acest compartiment sunt cuprinse 3 posturi de ... (vezi toată discuția)
Angajare economist valeapetre valeapetre In institutia publica X postul de economist este unic. In prezent postul de economist este vacant prin plecarea economistului.In fisa post avea resurse umane ... (vezi toată discuția)