avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

resurse umane

Lucrez intr-o institutie publica, fuctionar public - referent la compartimentul resurse umane. In organigrama la acest compartiment sunt cuprinse 3 posturi de consilier juridic si un post de referent cu studii medii pe care lucrez eu. Calculul salariilor si viramentele pentru salarii sunt cuprinse in ROF la compartimentul financiar condabil. Directorul executiv a emis o Dispozitie prin care imi schimba fisa postului in care pe langa atributiile de la resurse umane imi pune noi atributii de la compartimentul financiar contabil, adica calculul salariilor si viramentelor cu salariile. Cum pot refuza Dispozitia ?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:12, 28 Octombrie 2009
1. Trebuie sa vorbiti cu directorul executiv sau/si cu seful dvs. direct si sa le spuneti ca preluarea de sarcini in plus va poate afecta calitatea lucrarilor dvs. de pana acum.
2. De asemenea sa le spuneti despre ROF si prevederile acestia si de faprtu ca modificarea fisei postului se face de comun acord.
Inteleg ca dvs ocupati un post corespunzator studii medii.
Nu stiu ce profil are liceul/specializarea pe care ati terminat-o, dar de calculul salariilor nu se poate ocupa cineva cu studii medii. Chiar daca aceste studii sunt profil economic.

Iata un motiv extrem de intemeiat! Nu aveti calificarea necesara!
Calculul salariilor nu tine strict de contabilitate, se poate efectua de comp. personal, de aceea inainte acest comp. se numea personal-salarizare.
Riscati calificative nesatisfacatoare la sfarsitul anului cand se face evaluarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane Isac_90 Isac_90 Lucrez intr-o institutie publica, fuctionar public - referent la compartimentul resurse umane. In organigrama la acest compartiment sunt cuprinse 3 posturi de ... (vezi toată discuția)
Salarizare si resurse umane in acelasi timp la bugetari adrian_st adrian_st Buna ziua! Am urmatoarea speta. In urma cu ceva ani, in baza unui concurs, am fost incadrat la o INSTITUTIE BUGETARA, ca economist salarizare, in principal, ... (vezi toată discuția)
Atributii functionar public dorica1979 dorica1979 Intr-o institutie publica(Unitate Administrativ Teritoriala) este urmatoarea situatie: Un director general economic si-a pus secretara o salariata care are ... (vezi toată discuția)