avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

fata mea de 18 ani a furat un telefon mobil care ulterior a fost restituit i sa intocmit dosar de urmarire penala pt furt calificat .politistul care se ocupa de caz a refuzat sa mi explice daca se alege cu o amenda sau poate face inchisoare. mi-a spus doar ca nu are nevoie de avocat. ar trebui sa apelez la un avocat? :((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:31, 7 Aprilie 2010
Puteti apela la avocat dar daca o mai cheama la audiere la parchet sau daca trece prea mult timp si nu mai primiti nimic de la organele judiciare.
Simplul fapt ca politistul a zis ca nu ii trebuie avocat nu inseamna ca asa este...

Si in cazuri mai grave se mai spune ca nu le trebuie avocat...decat dupa ce sunt arestati...

avocat Claudiu Lascoschi
Fata dvs indelineste conditiile raspunderii penale. Ar trebui sa ii angajati avocat....
politistul nu prea avea de unde sa stie cum vor decurge cercetarile , practic, trebuie stranse dovezi ,pentru a se vedea imprejurarle in care s-a comis furtul...daca ea a fost singura...daca are antecedente , etc. Dosarul va fi trimis la procuror, iar acesta , in functie de toate circumstantele urmeaza a stabili daca fata va fi trimisa in judecata, daca fapta , fiind dat ca rejudiciul a fost recuoerat, poate fi doar sanctionata cu o amenda adminstrativa ..
Este dreptul dumneavoastra de a apela la un avocat care sa va reprezinte in faza de urmarire penala. Avand in vedere varsta frageda si faptul ca bunul a fost recuperat este posibil ca procurorul sa emita o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala.
nu cunosc legea si nu stiu cit de grava este considerata fapta ei. pot contacta un avocat oarecare sau ar trebui sa ma interesez de un avocat cu experienta . sint disperata.
Fapta savarsita de fata dvs este foarte grava si se pedepseste aspru! Avand in vedere faptul ca nu este recidivista(nu a mai fost condamnata penal) si ca a returnat obiectul furat(deci prejudiciul a fost integral recuperat) exista mari sanse sa primeasca doar o amenda penala. Dar si aceasta amenda va figura in cazierul judiciar! Sfatul meu este sa apelati la un avocat specializat pe drept penal si sa nu neglijati speta fiindca se pot ivi surprize cand nu va asteptati(ma refer la o condamnare cu executare si nu la o simpla amenda penala)
Succes!
:luck:

Alte discuții în legătură

Penitenciar sau suspendare cristianovici cristianovici buna ziua. va rog spuneti mi ce sanse am sa ajung la penitenciar. am incercat sa furam 3 televizoare in valoare de31 de milioane. el era angajat eu "client" si ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)