avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare imobiliara cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare imobiliara cu probleme

Buna ziua,

Imi cer scuze administratorului forumului daca am postat unde nu trebuie.

Am obtinut o preaprobare pentru un credit pentru achizitia unui imobil in valoare de 51.000 euro. (20% surse proprii + 80% credit).
Problema apare ca evaluatorul a evaluat proprietatea la 46.000 euro. Ce pot face pentru ca nu pot sa acopar diferenta, iar avansul l-am dat, agentia imobiliare are o clauza prin care ii platesc 1000 euro daca nu se semneaza contractul?
Pot obtine o evaluare mai buna? Un apartament cu 2 camere in aceeasi zona de acelasi/acelasi bloc a fost evaluat la 47.000 de acelasi evaluator.

Se poate face o evaluare mai buna ? cu acelasi evaluator ? sau trebuie facuta cu un alt evaluator ?

Astept raspunsul dumneavoastra.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dr.warez , utilizator 22:24, 10 Aprilie 2010
Daca banca nu va impune un anumit evaluator ANEVAR, atunci aveti posibilitatea sa schimbati evaluatorul. Daca insa va sunt impusi anumiti evaluatori , atunci va trebui sa discutati cu cativa dintre ei pentru a vedea daca vreunul va evalueaza acea proprietate la valoarea pe care o doriti! In cel mai rau caz,va trebui sa va imprumutati de acea diferenta de la cineva pentru a nu pierde avansul platit vanzatorului!
Succes!
:luck:
Puteti, doar sa fie acceptat acest evaluator. Cunosc banci care au angajati evaluatori si nu lucreaza cu altii, indiferent cu cu cine as dori sa merg eu.
Eventual mai puneti garantie un alt imobil ptr diferenta de suma, daca nu va ajunge, cred ca vi se accepta si ipoteca de rang II, daca de exemplu imobilul respectiv ar mai fi girat in alta parte....
Si cand te gandesti ca o institutie guvernamentala numita CONSILIUL CONCURENTEI a declarat aceste practici anticoncurentiale ( politica bancilor de a lucra cu anumiti notari sau evaluatori ANEVAR)B-)
[ link extern ] /
Dar in Romania dureaza ani de zile pana sa se aplice si sanctiunile de rigoare!
Doar traim in Roamania, nu? Ba, iti impun si unde sa faci asigurarile respective ( la imobile sau utilaje), mi s-a intamplat sa mi se refuze un dosar de acordare credit ca nu am facut asigurarea unde mi se propusese!
Incercati sa prelungiti data incheierii actului de v/c in forma finala, de comun acord cu vanzatorul, printr-un act aditional la antecontractul de v/c, pana rezolvati problema re/evaluarii si banuiesc ca exista si riscul pierderii avansului achitat.

Alte discuții în legătură

Prima casa diminuare credit Genygeny Genygeny Am facut credit si am primit preaprobarea a 23000 euro am gasit apartamentul,am facut antecontractul si am platit avansul ..Dupa evaluarea apartamentului ni ... (vezi toată discuția)
Promisiune / contract de vanzare cumparare imobil prin credit program prima casa ANHA ANHA Intentionez sa cumpar o casa prin credit bancar si programul prima casa. Odata cu achizitionarea imobilului+teren, am cumparat si bunurile existente in casa ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)