Imi cer scuze administratorului forumului daca am postat unde nu trebuie.
Am obtinut o preaprobare pentru un credit pentru achizitia unui imobil in valoare de 51.000 euro. (20% surse proprii + 80% credit).
Problema apare ca evaluatorul a evaluat proprietatea la 46.000 euro. Ce pot face pentru ca nu pot sa acopar diferenta, iar avansul l-am dat, agentia imobiliare are o clauza prin care ii platesc 1000 euro daca nu se semneaza contractul?
Pot obtine o evaluare mai buna? Un apartament cu 2 camere in aceeasi zona de acelasi/acelasi bloc a fost evaluat la 47.000 de acelasi evaluator.
Se poate face o evaluare mai buna ? cu acelasi evaluator ? sau trebuie facuta cu un alt evaluator ?
Credeti ca exista posibilitatea sa fac o contraexpertiza ? Din ce am cautat pe internet cam asa se face. Daca da aceasta se face cu un alt evaluator sau tot cu acesta ?
Unicredit Craiova lucreaza doar cu 2 evaluatori, dintre care unul e domnul mai mentionat.
Evaluarea se face de catre o firma care are contract cu banca.
Evaluarea a fost trimis la banca in centrala .. fara macar sa-mi arate rezultatul inaintea trimiterii cum scria si in contract .. Eu nu stiu in acest moment .. si sucursala la care am depus dosarul nu stie care sunt procedurile de urmat mai departe pentru o eventuala contestatie / reevaluare.
Aveti idee care sunt procedurile in general in astfel de cazuri ? Se poate renunta definitiv la prima evaluare? Sau se face o medie ?